HeaderAD

Att motionera med olika typer av vagnar

David:

Som småbarnsförälder kan det vara lite besvärligt att hitta tid till träning ibland. Många gånger handlar det bara om prioriteringar eller effektivitet, men ibland måste man bara acceptera att det inte kommer att hinnas med träning vissa dagar. Eftersom både jag och Camilla är vana att träna mycket var det därför helt självklart för oss att skaffa en multisportvagn så att vi kan cykla, springa och åka skidor tillsammans med Carla.

Valet föll på en Thule Chariot CX2 av den anledning att min kollegas syster ville sälja den till oss. Vi hade också en Thulevagn som önskemål från början då vi hört mycket gott om dem och för att de har så många olika användningsområden. Men de är dyra. Vi hade tur som kunde köpa vår begagnad till ett bra pris, för dessa vagnar finns det inte många av på marknaden och de är eftertraktade.

Trots att Carla bara var 4-5 månader så hann vi åka en hel del skidor, tack vare en fantastisk vinter. Det gick väldigt bra att staka med vagnen, men att diagonala var lite knepigare. Det blev väldigt ryckigt, men tog vi det bara lugnt så gick det bra. Nästa vinter kommer vi däremot att åka mer på skateskidor med vagnen, vilket vi inte hann i vinter då vi köpte skate skidor för sent på säsongen. Vi har alltså åkt klassiskt i över tre år, och inte förrän nu upptäckte vi hur fantastiskt roligt det är att åka skateskidor!

Men nu är det högsäsong för löpning med vagnen, och det går förvånansvärt bra eftersom vagnen är väldigt lätt och följsam. Jag tycker att jag kan hålla ett bra tempo utan större problem när jag springer på flacka vägar, och i backar får man lite extra träning. Igår sprang vi ut en tur allihopa, jag med vagnen och Carla medan Camilla höll täten med ett bra tempo! Hon har börjat utmana sig själv genom att springa lite fortare än vad hon gjort tidigare, och det var väldigt roligt att vi båda två kunde känna att vi fick ett bra pass genom att springa tillsammans. Jag tycker det är imponerande att hon kan springa så bra åtta månader efter sin graviditet!

Imorgon åker jag till Frankrike på ett transnationellt utbyte med mitt arbete. Vi kommer att besöka staden Angers i Normandie och få ta del av arrangemanget Tout Angers Bouge (Hela Angers rör på sig) då över hundra lokala idrottsföreningar ställer ut och visar upp sina verksamheter på stadens gator. Samma dag går det 28 km långa loppet La Tournée des Ducs av stapeln. Jag och två av mina kollegor ska delta i loppet, tillsammans med den svenska föreningen Glädjeknuff och deras systerförening i Frankrike Dunes d´espoir. De arbetar för att ge funktionsvarierande barn- och ungdomar löparupplevelser i rullande form med hjälp av en joëlette, en snabbrullande och terränggående enhjuling till rullstol som förs framåt av två löpare. Vi kommer att vara närmare 40 (!) personer som springer fram med fyra stycken joëlette och deras passagerare under dagen. Det ska bli otroligt roligt att springa, inspireras och lära av dessa två föreningar och hela staden Angers under denna helg. Det ska även bli väldigt spännande att testa springa med en joëlette! Det är en fransk uppfinning som har gett personer med funktionsvariationer oanade möjligheter att komma ut i naturen. Den ska vara väldigt smidig att springa med även i stökig terräng, och med tanke på att loppet verkar gå uppför trappor, i tunnlar och i naturen så ställer det höga krav på vagnen. Återkommer med en rapport om hur det var efter helgen!

Ta er gärna tid att kolla på reportaget som SVT Sport gjorde med Glädjeknuff för ett par veckor sedan:
https://www.svt.se/sport/friidrott/gladjeknuff-ger-loparkansla/

Ha en fin helg!

 

Liknande inlägg by Bröderna Backa

Liknande inlägg

1 Kommentar

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X