Att välja sina f(l)ighter (+ BTR / Berga Enduro / Aneto / Lokalkändis)

När man har en husbil i norra Spanien, ett jobb i Sverige och ADHD med starka impulsiva tendenser… Då kan det ibland vara lite svårt att hålla nere sina utsläpp. Inte minst när TRS Trailtour lockar med premiärlopp i Skåne första helgen i mars och Barcelona flygplats erbjuder orimligt låga flygpriser hemåt.

Det hade förstås varit kul att kunna vara med i Touren redan från start. Lika mycket som det är lite lustigt att jag ens funderar på denna tour när jag inte under några omständigheter vill springa finalen… Dessutom strider deltagandet i Åhus Trailrun mot några av mina grundprinciper:

 • Att inte resa långt bara för att tävla (från Falkenberg till Åhus är det mer än 2 timmars resa – lägg sedan till Pyrenéerna-Barcelona-Köpenhamn-Falkenberg, och sen tillbaka, på det…)
 • Tävlande sker allra helst spontant och oplanerat, när jag har spring i benen och inte minst i huvudet
 • Varvbanor är för travhästar
 • Vinterhalvåret (oktober-mars) spenderar jag i största möjliga utsträckning i sydeuropeiska berg
 • Flyger gör jag bara när jag verkligen behöver (en princip som jag bryter mot allt för ofta)

Efter lite nyktert övervägande var beslutet ganska enkelt. Jag stannar ”hemma” i husbilen och deltar alltså varken i Åhus Trailrun 2 mars eller Edsvidsleden Terräng 17 mars (ett lopp som jag länge velat delta i men som tyvärr ligger lite för tidigt på våren för att det ska bli av). Än finns det mycket kvar att utforska i Pyrenéerna!

Bocksten Trailrun

Spontant var det… Och Bocksten Trailrun ligger fyra månader fram i tiden, så visst strider även detta mot minst en grundprincip. Men eftersom loppet går i hjärtat av Nackheland, skogarna där jag lärde mig springa, är det helt enkelt en tävling jag inte vill missa. Förra året fick jag ställa in mitt deltagande och det kändes verkligen fel när tävlingscentrum hade flyttats till Öströö och allt. Så i år är jag redan anmäld och detta blir nästa planerade tävlingsstart. Jag hoppas förstås att det ska bli start även i Icebug Backyard Trail och Skatås Ryggar. Samt en och annan spontanstart längs våren. Men Bocksten Trailrun är alltså den tävling jag ser fram emot mest, och troligtvis kommer skriva mest om, under våren och försommaren. Förhoppningsvis blir det även några öppna provlöpningstillfällen där jag visar upp banan tillsammans med tävlingsledningen. Håll utkik efter mer information om det. Och kontakta mig gärna redan nu om du känner att detta är något du (och dina vänner?) vill vara med på. Välkomna till Nackheland!!

Nackheland – landet där jag lärde mig springa! TRS Trailtour kommer hit i slutet av juni i samband med Bocksten Trailrun. Det gör väl du också?? Foto: Elin Fredin

Berga Enduro

Pär Lindholm är inte bara mitt levande uppslagsverk (och sällskap!) när jag letar efter nya ställen att utforska i Pyrenéerna. Han lägger även större delen av sin fritid på att städa stigar i området kring Berga, ungefär en timma norr om Barcelona. Bara för att just DU ska kunna njuta av fantastisk cykling (och/eller löpning!) i detta paradis. Nu vill han visa upp ”sina” stigar på bredare front och erbjuder gruppresor – läs mer på bergaenduro.com (sidan är på engelska men Pär är på svenska) 😉 De två första resorna är redan fullbokade, men nästa tillfälle är i mitten av maj. Du kommer väl??

Aneto

Nog om framtiden. Livet ska levas i nuet, och även om det snart har gått ett dygn sen jag kom ner från Pyrenéernas högsta punkt så sitter Aneto i allra högsta grad kvar i kroppen 😛

Fram tills igår morse hade jag aldrig varit över 3000 meter i Pyrenéerna, trots att det finns 217 möjligheter till det. Jag vaknade med något hög vilopuls och ganska tom på energi, så jag bestämde mig för att bara se mig omkring i området vid foten av Aneto (alltså Pyrenéernas högsta topp). När jag kom till Refugio La Renclusa (2140 möh) var jag redan helt slut, så jag gick in och drack kaffe med planen att återvända till bilen. Men planer är till för att ändras – och dessutom var vägen till Renclusa ganska tråkig, den vill jag inte göra för många gånger – så lite drygt två timmar senare stod jag ändå där uppe på toppen av berget (3404 möh). Idag är jag lite trött. Men inte riktigt lika trött som igår kväll. Och nu finns det alltså bara 216 punkter över 3000 meter som jag inte besökt. I Pyréneerna. Och skidåkningen utför var fantastisk – väldigt mycket bättre än vad jag hade väntat mig med de senaste veckornas mildväder! Detaljer från detta äventyr kan ni hitta här (men följ inte mitt spår fram till Renclusa – följ markerad led – det går nog betydligt snabbare :P)

Lokalkändis för en dag (eller två!)

I början av veckan gick det att läsa lite om mig i ”hemmatidningen” Hallands Nyheter. Och en vecka tidigare gick samma artikel att hitta i ”granntidningen” Hallandsposten. Reportern har lovat att låsa upp webversionen för allmänheten, men än så länge går den bara att se för den som har ett konto. Vill du hemskt gärna läsa så ska jag kunna hjälpa till med detta – bara kontakta mig på info[at]andreaslundblad.se!

Lokalkändis för en dag (eller två!)

Det var nog allt för den här gången,
Vi hörs om en kvart – fjorton da’r!

Liknande inlägg by Andreas Lundblad

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blogginläggen

 • Gunilla Kidmark

  Trail- och ultralöpare som njuter med alla sinnen under alla årstider. Kryddar löpningen med spännande ultrautmaningar, där upplevelsen är i fokus

  Visa artiklar
 • Patrik Söderqvist

  Ultralöpare, swimrunner och traillöpare som ofta hakar på saker utan större eftertanke med mottot ”allt är möjligt”. Älskar äventyr och att sikta högt. Drivs av att göra allt på mitt eget sätt.

  Visa artiklar
 • Bo Johansson

  Jag skriver om loppen, upplevelserna och känslorna därute, om förberedelser och en del praktiska tips. Framförallt vill jag inspirera till att våga testa att våga flytta ribban och sätta utmanande mål. Det skall inte vara lätt, men det skall vara möjligt.

  Visa artiklar
 • Peter Lindquist

  Berg- och skogstokig hobbymotionär, traillöpare och äventyrare, som springer för att njuta av naturen och ha roligt, men som också har stora horn i pannan när det vankas tävling.

  Visa artiklar
 • Anna Carlsson

  Ultralöpare som helst springer stig och obanat. Skriver om charmen med att springa långt och länge, om att försöka förflytta mina egna gränser samt livet på fjället tillsammans med min malamute Scout.

  Visa artiklar
 • Fanny Ahlfors

  Hänger och klättrar på det mesta och ser världen som en stor lekplats full av utmaningar. Vill springa massor med berg och fjäll samt simma på coola ställen framöver och har mycket att dela med mig av.

  Visa artiklar
 • Bröderna Backa

  Tvillingbröder som helst springer tillsammans och tränar för att prestera genom att uppleva. Vill inspirera fler till att våga utmana sig själva och ha löpningen som en naturlig del i vardagen.

  Visa artiklar
 • Cecilia Jagestedt

  Träning har för mig blivit en livsstil, löpningen har blivit meditation. Jag tränar för att må bra, vara stark och för att kunna springa hinderbana som är bland det roligaste jag vet.

  Visa artiklar
 • Linda Doktar

  Swimrunner och löpcoach som älskar äventyr som tar mig ut till nya platser och ger uthållighet. Vill genom bloggen väcka nyfikenhet kring Swimrun, Trailrunning och ultralöpning.

  Visa artiklar
 • Fysparet

  Vi heter Jörgen Stagreus och Marie Kinnander och kallas Fysparet. Vi älskar träning i alla dess former men brinner mest för trailrunning och att stå på händer lite varstans.

  Visa artiklar
 • Andreas Lundblad

  Om äventyr, nomadliv, löpning, skidåkning i Sverige, Europa och Världen. Andreas bloggar även flitigt om teorin att springa tillräckligt långsamt för att kunna vinna.

  Visa artiklar
 • Niclas Bergqvist

  Stockholmsbaserad prylnörd som gillar att testa gränserna med långa lopp och höga toppar. Tränar just nu för Lavaredo Ultra Trail. Skriver om träningen och valen på vägen mot målet.

  Visa artiklar
Se alla våra Inspiratörer

Spännande lopp

sön26maj08:00Blekinge River Trail9,5 km, 20 km, 50 km Region:Blekinge

lör01jun11:0016:00Skatås ryggar7 km, 14 km, 21 kmRegion:Göteborg

lör15junalldayalldayEcoTrail Stockholm8 km, 16 km, 32 km, 45 km, 80 kmRegion:StockholmAnmälanDeltagare

tis18jun18:15Amazing Trail6 km, 10 km, 20 kmRegion:StockholmAnmälanDeltagare

lör29junalldayalldayBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmRegion:Halland

lör24augalldayallday2XU Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 kmRegion:DalarnaAnmälanDeltagare

lör24aug10:0016:00Stockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmRegion:Stockholm

30aug(aug 30)09:0001sep(sep 1)15:00Icebug Xperience West Coast Trail72 kmRegion:Bohuslän

27sepallday29alldaySWEARE ÅRE TRAIL TOUR7 km, 14 km, 24 km, sprintRegion:JämtlandAnmälanDeltagare

känslan av att vara oslagbar

2XU Idre Fjällmaraton

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Hitta ditt distrikt

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

Österrike - Fullbokad

Sälenfjällen

previous arrow
next arrow
Slider

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Senaste podcast

Trailrunning podden #4 – Erik Ahlström

7 maj, 2019
Från "bästa svängen Hökarängen" i Sällskapsresan till en global kamp mot fimparna i hans initiativ "Plogga". Vi har träffat Erik Ahlström, mannen som aldrig slutar…

Trailrunning-podden #3 – Lena Trillelv

25 april, 2019
Ironman, swimrun och framför allt - trail. Lena Trillelv tävlade mycket förra året, och hon gjorde det bra. Bland annat vann hon Dubbeldöden på Kullamannen.…

TRAILRUNNING

PODDEN

med Elisabeth Hansson

Lyssna

IDRE FJÄLLMARATON

podden

med Per Forsberg

Lyssna

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider

Trail

Kalendern

Alla svenska traillopp

Hitta ditt lopp

Sveriges bästa

Traillöpning

Lyssna

Spana in vår

kollektion

Läs mer

Trailrunning Sweden Store Trailtour

Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR vill stärka utvecklingen av svensk traillöpning och lyfta fram de talangfulla och konditionsstarka atleter som satsar seriöst på sporten. Touren sträcker sig över åtta månader, täcker distanser från 10 till 80 kilometer och utspelar sig på allt från fjälltoppar till sandstränder. Slutsegrarna är värdiga titeln Sveriges mest kompletta traillöpare.

26 maj, 2019 Mörrum

Blekinge River Trail 50 km

1 juni, 2019 Göteborg

Skatås ryggar
21,1 km

15 juni, 2019 Stockholm

Ecotrail Stockholm 80 km

29 juni, 2019 Varberg

29 juni, 2019 Varberg

29 juni, 2019 Varberg

Bocksten Trailrun
23 km

7 juli, 2019 Mora

7 juli, 2019 Mora

7 juli, 2019 Mora

Mora Trail 15 km

Mora Trail 15 km

Mora Trail
15 km

24 aug, 2019 Idre

2XU Idre Fjällmaraton
45 km

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

Ängsö Trail Run
25 km

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail
21 km

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run
10 km

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

Kullamannen
44 km

previous arrow
next arrow
Slider

Senaste trailrundan

Senaste från trailköket

Senaste loppet

X
X