Bakslag

Bakslaget kom, som tur var handlar det om vädret och inte kroppen.

Lördagen bjöd på sol och relativt torra stigar, härligt tänkte vi inför söndagens långpass. Vädret hade dock andra planer och söndagen bjöd på lite nya förhållanden.

Med två vilodagar i bagaget var vi laddade och vädret skulle inte ändra våra planer. Som tur var var ståldubben packade och då spelar underlaget mindre roll. Här stod vi dock still en stund och upplevde att någon uppenbarligen jagade, alldeles för nära oss tyckte jag. Efter en stund bestämde vi oss för att dra vidare.

Ungefär en dm blötsnö plaskade och blötte ner både skor och byxor rejält när man kom farande bland ris och småbuskar. Träden var så tyngda att det även kom stora slaskras här och där som en glad överraskning när den ibland landade i nacken och smög sig in under västen.

Rätt som det var sprang vi på snitslar vi inte sett förut. Kul tänkte jag, någon har dragit en obanad slinga mitt i ingenstans. Mindre kul när vi tittade närmare.

Var ett ganska enkelt beslut att vända om. Den tänkta turen på stigarna mellan Hälleforsnäs-Bälgviken blev betydligt kortare än tänkt.

Vi funderade ett tag på hur vi skulle lägga upp resten av passet för att få ihop det.

Efter en stund sprang vi förbi etappen Hälleforsnäs-Malmköping, topp! Planeringen av passet löste sig automatiskt. En slinga jag bara sprungit en gång tidigare och Linda fick göra sin premiär.

Efteråt blev det en rejäl brasa att tina upp framför, samtidigt som vi njöt av en kopp kaffe. Ett bra pass helt enkelt.

Liknande inlägg by Patrik Söderqvist

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X