Fjällmaratonpodden inför 2XU Idre Fjällmaraton

På toppen av sista stigningen.

Trailrunning Sweden har en podd! Och 2XU Idre Fjällmaraton! Två nya poddar om traillöpning och traillopp. Härligt! Hoppas att fler människor blir inspirerade att ge sig ut i skogen för att njuta, springa och upptäcka.

Och tänk, jag blev inbjuden av Per Forsberg till Idre Fjällmaratonpodden, länk här,  för att prata om min traillöpning och träning och förberedelse inför 2XU Idre Fjällmaraton. Jätteroligt!

Förra året var det premiär för det nya fjällmaratonloppet och det blev som du säkert vet en stor succé, du kan läsa min race report här. Jag sprang den längre distansen 45 km med 1400 höjdmeter, det var min första fjällöpning någonsin och en mäktig upplevelse. Jag är anmäld till samma distans i år och ser verkligen fram emot att få komma till Idre igen, det är en jättevacker fjällort med massor av aktiviteter även under sommaren. 

Per Forsberg och jag på Clarion Post Hotell i Göteborg.

Per Forsberg är en känd kommentator från radiosporten, han jobbar även som speaker vid idrottsevenemang och O-ringen och är speciellt intresserad av orientering. Det är hans stora passion och det märks att han uppskattar långa löpturer i skog och mark lika mycket som jag. Fast som orienterare springer han mest obanat och det fick jag med mig som ny utmaning, att släppa stigarna och bara springa rakt ut i skogen. Jo, jag ska prova. Garanterat jobbigare och ännu mer träning. Per gör också Sveriges enda orienteringspodd, Radio O-ringen podcast.

Det roligaste med att prata om löpning är att jag får göra det enkelt. Jag vill verkligen förklara hur lätt det är att springa. Jag föreställer mig att ovana löpare ser traillöpning som svårt och läskigt och jag vill berätta för dem hur de gör löpningen till sin. Det finns inga regler för hur fort det måste gå, hur långt man måste springa eller hur man ska se ut för att få räkna sig som löpare. Det bestämmer var och en. Alla som tycker om att springa är löpare. Punkt.

Det roligaste med att springa långt är att tiden och hastigheten får allt mindre betydelse. En viss sträcka ska avverkas och det gör du på det sätt som passar just dig. Du gör det efter de förutsättningarna du har just nu i livet. Din glädje när du kommer i mål är lika stor oavsett hur lång tid det tagit, kanske är löparen som springer allra längst tid den lyckligaste.

”Bli oslagbar” är 2XU Idre Fjällmaratons slogan och jag älskar den för att den sammanfattar upplevelsen av traillöpning och att springa ett krävande lopp. Känslan när man står på toppen är otrolig! Ingen annan har gjort det åt dig, det är med din egen kraft, energi och vilja som du tagit dig dit! Jämförelser med andra löpare eller andra lopp är oviktig, det är vara här och nu som spelar roll.

Mitt namn på Spotify, trodde jag inte för en vecka sedan…

Jag ser på 2XU Idre Fjällmaratons hemsida att det redan är 1000 löpare anmälda! Visst vill du hänga med?! Välj mellan 12 km, 28 km och 45 km. För barnen finns Askes fjällmaraton på 1 km och mängder av aktiviteter att uppleva under helgen i Idre. Lyssna gärna på podden för att inspireras och få lite praktiska tips inför loppet.

Jag hoppas att vi ses!

Bli oslagbar!

Liknande inlägg by Gunilla Kidmark

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X