Flytta gränser

För mig betyder löpningen frihet. En stund för mig själv – i dubbel bemärkelse. Både det faktum att jag får en stund för mig själv och att jag investerar tid i något som bara är för mig. Det kan tyckas egoistiskt. Men jag tror att det är nödvändigt. På jobbet är jag chef och ledare och hemma har jag en familj och barn. Ständigt finns jag till för någon annan. Det är så mitt liv ser ut just nu. Men genom att investera tid i mig själv så kan jag orka finnas där för andra. Och min väg dit har varit löpningen.

Samtidigt behöver jag med löpningen nya mål. När jag först började springa kändes fem kilometer som en nästintill oöverstiglig distans. Att springa Blodomloppet blev en sporre för att faktiskt komma igång med min löpning. Och det har gått i perioder. Men någonstans blev jag sporrad att flytta mina gränser, att våga utmana mig själv. Fem kilometer utökades till en mil, som ledde mig fram till min första halvmaraton. Att springa 21 kilometer hade blivit den nya nästintill oöverstigliga distansen. Men efter några halvmaratonlopp kände jag ändå att det var dags att flytta gränsen igen.

Jag anmälde mig till Lidingöloppet 2016 och blev under träningen inför detta helt såld på traillöpning. Att springa på stigar, grusvägar, traktorvägar – det var mitt element. Där spelar inte farten någon roll. Där är det känslan och närheten till naturen som är tjusningen och njutningen. Lidingöloppet var på det sättet lite av en besvikelse när det visade sig att det var betydligt mindre traillöpning än vad jag hade föreställt mig. Samtidigt har jag sällan känt mig så lycklig som när jag sprungit i mål efter Lidingöloppet.

Efter att även 2017 ha sprungit Lidingöloppet är det nu dags att flytta gränsen återigen. I år är jag anmäld till Ultravasan 45 och det är den resan som jag kommer att dela med mig av nu. UV45 både skrämmer och lockar på samma gång. För mig handlar det inte om tidsmål. För mig handlar det om förberedelser. Det handlar om mental styrka. Det handlar om att visa för mig själv att det går. Det handlar om att flytta mina egna gränser.

Liknande inlägg by Karin Stolpe

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X