Fredagslunk

Oj denna veckan gick fort! Inleddes med inspirationsföreläsning och bildspel om en tävling jag tycker mycket om, Åre Extreme Challenge. Jag har mest varit med som funktionär men även testat på att tävla i duo klassen ett år. När den erfarne multisportaren och tävlingsledaren Scott Cole skulle komma till Göteborg passade jag på att se till att detta event blev av då jag vet att det finns stort intresse för tävlingsformen o gärna vill locka fler.

Som jag nämnde i förra inlägget hänger min start på att min axel blir bättre än vad den är idag.  I tisdags stod magnetröntgen på schemat och svaret får jag inte förens i januari på grund av jul så det känns lite drygt. Ena dagen kan den kännas bra men så räcker det med att jag är lite oförsiktig när jag tar på mig en jacka eller skall visa någonting för en kund på gymmet så smärtar det i fler dagar. Men tack o lov så använder jag inte direkt axeln när jag springer….

 

 

I samma stund som artikeln om Oak Socks kom ut så var jag på väg ut genom dörren för att testa mina. Jag har aldrig varit särskilt strukturerad när det kommer till löpträning. Hade ett schema jag skulle följa en gång men det blev knas när jag åkte på en förkylning och jag gav upp. För det mesta springer jag bara. Det är inte direkt tätt mellan mina löprundor just nu så jag har intalat mig själv att jag ska ta det lugnt, bara springa lågpulspass i nån månad innan jag ens funderar på intervaller. 

Jag har aldrig sprungit i neoprenstrumpor eller något liknande. När det är kallt ute brukar jag dra på mig ullstrumpor, är det riktigt kallt blir det dubbla. Genom åren har jag dragits med en del problem med blåsor, om det har varit skorna eller strumporna som bidragit har varit lite olika men jag har inte haft en enda sen jag började med mina Altra. Blir lite nervös när jag drar på mig mina Oak Socks och funderar på hur sömmarna kommer kännas mot foten. Men inga problem! Inte en endaste liten söm eller kant som känns. Det är klart att de var lite tjockare än mina vanliga strumpor men jag fick bra med plats i skorna. Det var mycket torrare i terrängen än jag förväntat mig och jag avstod faktiskt att hoppa i blöta gyttjepölar enbart för att testa strumporna. Jag kom tillbaka efter härliga, mycket lugna 7 kilometer men varma fötter! Jätteskönt! Fuktig tycker jag man blir oavsett hur man beter sig så här års men det är inte kul att frysa. Ser fram emot att använda dem framöver och rekommenderar varmt att pröva dem.

 

Liknande inlägg by Karin Ådale

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X