HeaderAD

Griploppet 20 augusti

Kom och spring Griploppet i Glommen den 20:e augusti, ett av årets i särklass viktigaste lopp. Glass och medalj till alla barn, en av Sveriges yngsta tävlingsledare, och det kostar bara 20 kronor! Med lite tur blir det glass över även till vuxna deltagare. Kanske, kanske får ni även chansen att springa mot Sveriges snabbaste. Om han bara får sin inbjudan.

Igår kväll träffade jag en av Sveriges yngsta tävlingsledare, Rasmus Grip, som fyller nio år bara några dagar före sitt eget lopp Griploppet. Han gav mig en personlig inbjudan som jag är rädd att jag måste tacka nej till, trots att jag anser att loppet är ett av årets viktigaste. Behövs det något mer argument än frågan Hur många 9-åringar arrangerar  (tredje upplagan av!!) sitt eget lopp? 

9-åriga Rasmus Grip arrangerar 3e upplagan av sitt eget lopp Griploppet i Glommen den 20 augusti.

I samband med dagens välgörenhetsträning för roddaren Ebba Einarsson i Åkulla, träffade jag Rasmus igen. Följande intervju tog plats efter träningspasset.

Rasmus: Är du Falkenbergs snabbaste?
Jag: Nej, tyvärr, det finns några som springer ifrån mig. Bland annat din pappa är bra nära nu.

Men var är du snabbast då?
Jag skulle nog kunna vara Hebergs snabbaste, och kanske även den snabbaste som kommer från Långås.

Lång-Gås? Sveriges snabbaste kommer på mitt lopp.
Jaså, vem är det?

Mustafa Mohamed.
Jaså, kommer han?

Rasmus: Kanske, om jag frågar honom…

Jag hoppas förstås, både för Rasmus och Mustafas skull, att denna löparstjärna dyker upp. Men ännu mer hoppas jag att just du kommer och springer den 20 augusti. Och kanske allra mest hoppas jag att dina barn kommer. Oavsett vilket känns det viktigt att berätta om detta lopp.

Vi hörs om en kvart – fjorton da’r!

Liknande inlägg by Andreas Lundblad

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X