HeaderAD

Insikten

Shit. Idag gick det upp för mig vilken träningsvärk jag kommer få efter första löprundan ( som kommer komma nån gång i mars förhoppningsvist )! Jag berättade ju tidigare att jag gör mycket hemma nu med gummiband etc och konditionsmässigt så är det bara promenader. Men idag kände jag att jag behövde få upp flåset lite mer även när jag gör de här hemmapassen. Så jag valde bla stående rodd, vilket jag körde hyffsat snabbt ( det är ju lite tricky ibland på det här sättet ) i fem minuter åt gången. Sen valde jag även mountain climber för att jobba lite med benen också i en flåsövning. Det körde jag i 40 sek åt gången. Passet såg ut så här;

• stående rodd 5 min

• pushdowns 15 st ( lättaste beskrivningen )

• armhävning 15 st

• mountain climber 40 sec

• axlar två övningar x 15

Och så började jag om igen och körde det totalt 3 gånger. Jag försöker så gott jag kan att köra med nån pressövning och också en dragövning. Det ska ge bäst balans i kroppen och musklerna men det är inte alltid det blir så. Det finns så mycket övningar man kan göra så i alla fall jag kör fast ibland pga just det! Så svårt att komma ihåg allt! Men det gör dock att varje pass blir lite annorlunda.

Hur som, nu ligger jag i sängen och känner en träningsvärk komma smygandes och det då ”enbart” av dessa övningar! Man inser ju vad man har att ta igen. Det signalerar åt mig att ta det väldigt lugnt sen i början. Kanske dags att börja slänga in lite springande i promenaderna. Nån minut åt gången tänker jag. Jag har ingen vagn lämpad för annat än promenader så det får liksom bli de dagar som jag kan ge mig ut själv. Och lugn löpning och korta stunder är kanske perfekt nu när väglaget är som det är. Ni kanske undrar varför jag tar det SÅ lugnt och hela tiden tjatar om vädret/väglaget som något så negativt men jag har haft strul med höft och knä i mina dar’ så därav min försiktighet. Bland den värsta skadan jag vet är bla att man sträcker sig för att man spänner sig eller inte vågar springa ordentligt. Eller när man halkar till och i försöket att hålla sig på benen råkar sträcka till nåt. Så säkerhet först i mitt fall.

Min roddmaskin

Liknande inlägg by Camilla Lindholm

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X