HeaderAD

Träna utan pulsklocka och tidtagning?

Träna utan statistik?

Träna utan statistik, pulsklocka eller tidtagning.

Går det ens? För mig är det otänkbart och jag får rysningar bara av tanken, men jag har förstått att en del gör det och njuter av den frihetskänsla som detta ger.  Jag skulle ha svårt att ens ta mig ut om jag inte kunde logga varje meter och analysera vartenda pulsslag, sitta och fundera över fredagsmyset varför steglängden minskat sedan sista rundan på samma ställe eller varför VO2Max minskat senaste tiden.

För mig innebär inte detta någon stress eller prestationshets, mer en personlig tillfredställelse. Kanske är jag bara oerhört nördig som person eller så är vi helt enkelt olika personligheter och en del behöver den motivation loggning av olika data ger för att ens komma iväg och träna och en del njuter helt av träningen utan några hjälpmedel, och några är en kombination av detta.

Hur känner ni? Och vad loggar ni? Ger ni er ut på en långpanna utan varken klocka eller telefon eller är ni som mig, totalt beroende av tekniska prylar som loggar allt.  Skulle ni vända och åka hem eller helt strunta i träningspasset om ni åkt 5 mil för att springa ett spår och ni upptäcker att ni glömt er pulsklocka och telefon. 🙂

/Fysfarsan

 

 

Liknande inlägg by Jörgen Stagreus

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X