Läkarintyg, check!

Vintern fortsätter hålla min träningsglädje gisslan men träningen blir ändå av och under vissa stunder bjuder vädret på stunder då jag faktiskt kan uppskatta denna årstid, dessa stunder är tyvärr ytterst ovanliga men värdefulla när de dyker upp.

Men åter till ämnet, läkarintyget!
Det mesta är sig likt när man anmäler sig till lopp i Sverige och resten av Europa. Man anmäler sig och betalar sin startavgift. Tränar så gott man kan innan man reser till starten och njuter ett fåtal stunder medans man lider de resterande timmarna som behövs för att till slut passera mållinjen.

Men en förutsättning att ens få starta i de franska och italienska loppen är det obligatoriska läkarintyget, utan intyg blir det ingen start helt enkelt.

Första gången jag kom i kontakt med dessa regler var när jag besökte dolomiterna första gången och sprang Dolomiti Extreme Trail men sedan dess har det blivit aningens bökigare och ordentligt mycket dyrare att få detta intyg stämplat och underskrivet.

En ytterst ytlig ”undersökning”, några korta frågor om varför man frivilligt utsätter sig för sådant och en svidande korttransaktion. Allt avklarat på under 15min!

Liknande inlägg by Niclas Bergqvist

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X