HeaderAD

Lite reflektioner i vintermörkret.

Utsikt över Vargön från toppen av Björkås trappor, Halleberg

Nytt år, nya floskler.

I år ska jag minsann bla bla bla… och jag ska sluta med bla bla bla…

Att kräva olika saker av sin kropp och sitt sinne enbart för att det står 17 istället för 16 i kalendern är inte vägen att gå.

För att åstadkomma en verklig förändring i ditt liv eller i din träning så måste den komma inifrån. Det är svårt att motivera sig till att anstränga sig extra om man egentligen inte vill.

Om man ser till träning så finns det ett gammalt uttryck, jag inte vet vem som myntade det men det gör det inte mindre sant.

All träning som blir av, är bra träning. Eller:

Jag har aldrig ångrat ett genomfört träningspass.

Att sitta mätt och belåten på nyårsafton och lova att ens kropp ska utföra underverk dagen därpå är väl lite orättvist. Det blir ju samma sak som att säga att man ska börja på måndag eller nästa månad eller så fort snön är borta… Finns känslan inne i kroppen så har det väl ingen betydelse om det råkar var onsdag? Kroppen struntar väl blankt i om den får börja tränas mitt i veckan? Ibland är vi människor väldigt styrda av våra vardagscykler och av att allt måste ha en början och ett slut.

Ja, jag har vid något tillfälle börjat att träna. Jag minns inte när det var eller vilken veckodag men jag vet att jag aldrig vill sluta. Sista träningspasset blir att krypa ner i kistan.

I ärlighetens namn så måste ibland det inre träningssuget få lite hjälp på traven. Den bästa hjälpen är vänner. Ett pling i telefonen:

Backintervaller med pannlampa ikväll? Jag och … tänkte ta en cykeltur, ska du med?

Även om man inte kan följa med så väcks träningssuget där inne i ryggfettet till liv och börjar peta en i hjärnan med vassa fingrar. Det är dags nu, ut och spring med dig. Sluta var lat, du kan vila när du blir gammal.

Slutsatsen av detta då? Den måste väl bli: Vill du träna så ska du träna, även om det är onsdag.

Puss på er.

Liknande inlägg by Ingemar Sandberg

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X