HeaderAD

Logistiken runt tävlingar utomlands

Jag älskar verkligen att tävla, även fast jag inte är speciellt högpresterande. Det är bara den där känslan när man står där i startfållan bland människor som skakar lite nervöst och rastlöst, speakern som räknar ner och applåderna och jublet som kommer när starten går. Just trail- och bergsloppen som går utomlands har min erfarenhet varit riktigt roliga. De har bjudit på lite mer publikstöd än tävlingarna här i Sverige. Springer man en tävling i alperna, så står det folk och blåser i horn, slänger med bjällror mm och det är bara en så skön stämning rakt igenom. Dessutom för mig som är naturknarkare så tycker jag det är så kul att få insupa nya miljöer och omgivningar. Varje ny tävling utomlands är för mig ett äventyr.

Det stora dilemmat är dock logistiken. Jag tittar på en tävling i Italien nu som lockar, men där jag har rejäla problem med att få ihop ett vettigt reseupplägg. Den flygplatsen som det verkar vara bäst förbindelser ifrån med tåg/buss/taxi, är det sämst med flygavgångar till. Jag tittar på att åka via Schweiz, Österrike eller direkt in i Italien. Jag tittar på tåg, buss, hyrbil etc. Tyvärr drar kostnaden iväg då jag reser ensam om jag ska ta en taxi t.ex. Att få ihop flyg/buss/tåg är inte heller lätt då jag vill helst avklara hela resan på en och samma dag, hemifrån dörren och fram till hotellet i den lilla alpbyn. Lite oturligt nog så till just denna by så har de en ”shuttlebus”, men de har uppehåll med den nu och börjar köra den först några veckor efter tävlingen.

Här var förra årets tävling i Schweiz riktigt bra (Swiss Alpine K78), då det i tävlingsavgiften ingick gratis tågbiljetter. Tågen gick som tåg ska gå dessutom, så det var riktigt smidigt att flyga till Zürich och sedan några tågbyten senare stå i Davos. Apropå kostnad, så kostar det en förmögenhet för mig att tävla här i Sverige också. Tierra Arctic Ultra som jag körde kostade faktiskt mer än vad tävlingen i Schweiz kostade. Bara flyg upp till Kiruna, boende, tävlingsavgift osv för att springa t.ex. drar lätt iväg även på hemmaplan.

Jag får se vilka tävlingar jag kan köra i sommar, hur jag får ihop logistiken. Det är Livigno Skymarathon jag kikar på närmast, jag är lite sugen på ett återbesök i Schweiz också och likaså revansch i Norge. Sedan hägrar Skyrunning VM i Skottland. Här i Sverige blir det troligtvis Idre Fjällmaraton som får bli det större loppet. Jag hade velat köra Swedish Alpine Ultra också, men anmälde mig för sent och hamnade bara som reserv långt ner på reservlistan.

Det ska bli kul att få ta på sig Sverigetröjjan och få resa ut i Europa och tävla igen!

Liknande inlägg by Peter Lindquist

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X