Löp-PT lyckad surprise

I höstas nappade jag på ett erbjudande om att få en gratis timme med en personlig tränare på ett träningsställe i stan. Jag bokade mig över nätet och trampade glad i hågen dit och såg fram emot tips på styrketräning och gymövningar, man vad jag inte förstod var att det var en LÖP-PT jag bokat mig hos…

-Jaha, du vill göra en löpanalys och få feedback på ditt löpsteg?

Jag: mm ee ja.. jo (tankarna snurrade runt en liten stund men insåg snabbt att det här blir bra, jag kör och låtsas som detta var helt enligt förväntat.. en kommentar gnagde i mig från ett lopp några månader tidigare då en dam kommenterat att jag var riktigt kass på att springa utför och tänkte detta blir ju ett jättebra tillfälle att få tips om det).

-Hoppa upp på löpbandet och spring i 10 min så kommer jag sen..

Hjälp tänkte jag, löpband!, helt främmande för mig, (herregud 40-åriga kvinnan har aldrig satt sin fot på ett löpband, och hon kallar sig löpare tänker ni..) men min snälle tränare visade lugnt och fint hur det går till och hur man slår på nödstoppet. Jag kan säga att de första 10 minutrarna på bandet var hyfsat ”styltiga” och stela. -bra förutsättningar för löpanlys ;). Man efter ett tag kom jag in i någon typ av tempo som kändes OK. Löp-PT filmade kors och tvärs och tillsammans gick vi igenom filmen, min svaga sida, putande rumpan, de spända axlarna och den tokiga armpendlingen och vips hade jag bokat in mig på fem ytterligare tillfällen för att förbättra mitt steg och göra mig starkare.

 

Här var det mycket att justera..

 

Det var några kalla mornar vi sågs på en ruffig parkering i Masthugget under november till februari, jag lärde mig klassiska löpskolningsövningar blandat med brutalt jobbiga styrkepass (som löp-PT lärt sig av Mo Farah ). Jag fick hemläxor och slet på tomma, isbelagda cykelbanor med skipping, sprintstudsar, travgång och vristlöpning (helt nya ord för mig). På femte tillfället var det dags att hoppa upp på löpbandet igen för ny analys och denna gång gick det mycket bättre (även om jag aldrig kommer bli något fan av att springa inomhus och inte komma nånstans.. känner mig som en hamster i ett hjul). Löp-PT tyckte jag gjort stora framsteg -jättekul! Vi avslutade med ett pass i Änggårdsbergen (aa skogen -mitt rätta element :)) och jag fick toppen-bra coachning om utförslöpning och annat.

Löpskolning i mörkret

Löp-PT är verkligen något jag kan rekommendera om du vill bli ett bättre löpare, får bättre löpekonomi och bli mer uthållig. Dessutom blir man en fena på att analysera andras löpsteg (miljöskadad) och det är rätt kul.

Liknande inlägg by Sofia Hjortmo

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X