Lopprapport Risveden Terräng

Jahapp, då stod jag där på en ny startlinje.. Några veckor efter en smärre genomklappning på Idre Fjällmaraton (tog mig dock i mål i Idre efter kramp från hell som plågade mig.. men det är en annan historia ..) var mitt självförtroende ganska lågt när det gällde löpning. Jag hade peppat upp mig med nya skor som skulle få sin debut i de underbara stora, blöta, svampfyllda skogarna i Risveden (Gråbo en 4 mil från Göteborg). Risveden terräng 18.6 km är ett terränglopp känt för sin varierande underbart fina natur och sina många backar (men med Idre i färskt minne var dessa backar småpotatis..).

Som vanligt var jag väl lite nervös sådär i starten men en glad överraskning i form av två goda (”gamla”) vänner dök upp vilket gjorde att jag nästa missade startskottet..

De första kilometrarna är lättlöpt grusväg. Mitt skoval kändes lite fel när jag sneglade mig omkring (en hel del asfaltskor) men jag skulle få min revanch då den ganska blöta trail-delen började. Underbar känsla att kunna springa rakt genom gyttjepölar och lera utan att skorna kändes blöta. Risveden-loppet är härligt på det sättet att trail varvas flitigt med större skogsvägar där det finns möjligen att springa om (eller bli omsprungen).

Nya skorna -underbara!! Så leriga efter loppet så mamma trodde de skulle slängas. Lyckades fånga de precis innan hon knallade iväg med ”juvelerna” till sophuset

Efter 7 km kommer man till den beryktade backen Väggen (massa höjdmeter på kort distans) och backen kändes faktiskt ”hanterbar” och jag var inte alltför död på toppen.

Kilometer efter kilometer betades av i skogen, njöt, och kollade in kantareller i mängder. ”Brände” några kilometer lyssnarens på två medlöpares funderingar om skilsmässa kontra konditionsstatus. Därefter ”överhörde” jag på en diskussion om valresultatet i Borås -tänk vad man får lära sig mycket därute i skogen, så mycket som hinner avhandlas och tänkas igenom..

Ojoj inte tappa fokus på löpningen nu när kroppen känns så bra! Den sista biten är asfalt innan en klassisk ”mördarbacke” tronar upp sig mot mål. Underbar känsla att komma i mål och känna att hela kroppen höll igenom loppet och svarade fint. Risveden är verkligen att bra lopp om man vill springa ”lagom” trail-igt och njuta av god höstluft och skog.

Liknande inlägg by Sofia Hjortmo

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X