HeaderAD

Mina fyra senaste träningsveckor

David:

Alla mina träningsveckor ser inte likadana ut. Jag går inte efter ett speciellt schema, utan jag har ett par grundpass som jag vet jag måste göra och anpassar sedan resten av träningen med vardagen. Ibland styrs träningen efter dagsform och ibland efter jobb eller familjelivet. Nedan beskriver jag kortfattat mina fyra senaste träningsveckor som har blivit av blandad kvalité. Det är inte några typiska veckor för mig, utan det är snarare så att dom här veckona skiljer sig mer än vanligt ifrån varandra. Men så kan det också se ut!

Några av passen de senaste veckorna genomfördes tillsammans med Carla

Vecka 1

Under måndag till fredag hann jag bara med två lunchpass på jobbet. Ett intervallpass + styrka och ett rent styrkepass. Intervallerna innebar 4×4 min på löpband med 12 procent lutning och hastighet 10. Ett rejält svettigt och jobbigt pass som jag verkligen kan rekommendera! Styrkepasset dagen efter innehöll mest basövningar med kettlebell då jag gärna vill involvera hela kroppen vid gymträning. Eftersom jag inte tränar gym mer än 1-2 gånger i veckan lägger jag inget fokus på att träna speciella muskelgrupper, utan vill hellre ha en ordentlig genomkörare.

Under helgen hann jag med att jogga 50 min på lördagmorgon (träningsvärken från gympasset satt fortfarande i benen) och jag avslutade veckan med att springa 75 min tillsammans med Camilla och Carla som satt i löpvagnen!

Vecka 2

Två lunchpass även denna vecka, men denna gång med ett pass cirkelträning i grupp och ett enskilt styrkepass. Cirkelträningen ger en extra push och det är skönt att ibland kunna träna utan att tänka på upplägg själv!

Jag hann med ett kvällspass med löpning under veckan tillsammans med Johannes, som var min närmaste träningskompis (förutom Joel då) innan han emigrerade till Dalarna. Vi sprang ett lugnare pass på ca 50 min samtidigt som vi hann prata ikapp om vad som hänt den senaste tiden. Under helgen hann jag med ett löppass på en timme med Carla i vagnen, och ett skönt kvällspass i skogen på strax över en timme.

Vecka 3

Ledigheten över midsommar tillbringades i Sälen och Camillas stuga med hennes familj. Jag sprang fem dagar i rad med olika intensitet och längd på passen, allt från 40 min morgonjogg till dubbelpass och distanspass på 1,5 timmar i skogen och på fjället. Jag sprang 2/3 av Fjällmaraton Sälens bansträckning och har nu bra koll på vad som väntar mig senare i augusti. Fokuserade speciellt på den sista delen av banan som jag nu är taggad på göra bättre än sist!

Sista delev av bansträckningen på Fjällmaraton Sälen

Vecka 4

Vi fortsatte till Hälsingland och min familj efter besöket i Sälen. Jag hann springa ett långpass och ett kortare pass på stigarna där jag började springa lite längre för ett par år sedan. Då var ett normalt pass mellan 5-8 km, och 10 km kändes som en utmaning.. Idag är i princip alla mina pass minst 10 km, även om jag räknar min träning i tid istället för km. Lagom till hemfärd till Umeå drabbades jag av en förkylning som Carla dragit på sig och jag tvingades till vila i tre dagar. Nu har jag precis kommit igång med backintervaller i promenadform för att långsamt stegra efter förkylningen. Carla fick följa med i ryggsäcken och det blev ändå jobbigt att gå uppför Umeås slalombacke med 10 kg till på ryggen, men det är framförallt mysigt med en jollrande Carla som sällskap. Hon tyckte det var så skönt att hon somnade ganska snabbt på min rygg!

Fina vyer på en favoritrunda hemma i Hälsingland

Nu väntar nya veckor med jobb innan min ”riktiga” semester börjar. Jag kommer att fortsätta med 1-2 gympass i veckan och resterande pass blir löpning. Veckan som kommer innehåller förmodligen mest korta och snabba pass då vi ska ha dop för Carla i helgen. Förberedelser och besök har en förmåga att kunna stjäla lite tid från träningen, så det blir inga långpass denna vecka. Det tar jag igen under ett kommande löparläger i Björkliden istället..

Liknande inlägg by Bröderna Backa

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X