Novemberdippen (eller toppen?)

November! Hur hanterar man den månaden? När snön inte kom lika tidigt som förra året blev det mest en mörk månad. Solen går idag upp klockan 9.03 och ner 13.56, vilket inte lämnar många ljusa timmar om dagen. Väldigt motvilligt fick vi en liten novemberdipp. Det kan vi inte skylla helt på mörkret heller, för det finns ju pannlampor. Och det är otroligt härligt att springa i mörkret med lampor. Men, det är bara att konstatera att vår bästa träningsmånad inte är november. Vi har gjort de pass vi ska, men det är inte med samma glädje och entusiasm som under övriga månader. Några undantag finns, som Davids 2,5 timmar lång tur i Tänndalen med en god vän i regn och ruskväder samt ett testlopp på ökända Gammliabanan av Joel som gav ett fint formbesked, men annars är träningen mycket av ett ”måste” för oss under november.

Mörkt och ljust. Som november sett ut! Foto: Linda Klaesson

December och januari är också mörka månader, men då finns oftast snö och minusgrader att glädja sig åt. Inspirationen är helt annorlunda då, för vi älskar vintern! Så mörkret är i sig inget problem, men det kanske är det gråa vädret och att det är så mycket härligare att springa i skogen maj-oktober som gör att vi fick en liten dipp nu. Det har därför blivit något mer pass på gymmet än vanligt för att kompensera lite.

Men vi känner att det snart vänder! Snön har börjat komma och snart kan vi förhoppningsvis få till en vettig skidpremiär i minusgrader. Vi vill gärna se att varje årstid har sin charm, men november har väldigt svårt att charma oss i vardagen. Samtidigt ser vi på instagram att många springer distanspass, fartpass, intervaller och allt möjligt med en otrolig inspiration. Roligt att se och imponerande till dem, men det kan ge lite dåligt samvete ibland. Däremot vet vi att november är vår nästan enda akilleshäl under året, och att vi är rätt trygga med att kunna träna bra resten av året. Plus att man det kanske inte alltid går att lita helt på instagram, som Anna Haag senast var ute och pratade öppet om. Mer sånt!

Hur var erat november? Dipp eller topp?

Liknande inlägg by Bröderna Backa

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X