HeaderAD

OCR, jag var skeptisk.

Tough Viking bara för gutturalt grymtande muskelberg?

Eller en trevlig familjedag i trevligt sällskap?

Vad gör man när man blir utmanad på jobbet att köra Tough Viking? Man är nyanställd och har väl råkat nämna (skryta) någon gång att man tränar lite.

Jo man ställer upp, och trots att jag varit väldigt skeptisk mot OCR tidigare och Tough Viking i synnerhet av helt ogrundad anledning. Vissa förutfattade meningarna jag haft tidigare som att bara gutturalt grymtande, tuffa, osympatiska muskelberg tar sig runt dessa lopp för att sedan häva 14 öl ståendes skrålande på sin altan över en flintastek med medaljen runt halsen skallandes sina lika stora polare stämde ganska dåligt, visst var det en hel del toktatuerade (mig själv inräknat 🙂 ) muskelberg (inte jag), både kvinnliga och manliga. Men den pepp, hjälpande inställning och glada tillrop som dessa grabbar och tjejer ägnade sig åt under loppet fick mig att ändra uppfattning och spricka upp i ett stort leende.

Vilka springer dessa lopp?

Det verkar vara en härlig blandning av tjejer, killar, unga och gamla, nybörjare och rutinerade som ville testa och visa sin styrka och uthållighet på ett riktigt roligt och häftigt sätt för att sedan välförtjänt och stolt trä den riktigt snygga medaljen över huvudet.

Loppet i sig då. Jo det var kul, det var bitvis riktigt jobbigt och jag hade kräkkänning sista 2 km, men som trailentusiast fick jag både trevliga stigar och en del lergropar. Sen att det var en del hinder i vägen, det var helt okej.

Jag är mest stolt över att jag tog alla hinder, och på första försöket dessutom, sånt vet man ju inte hur bra man är på innan man testat första gången, tydligen var jag bra på detta eller så hade jag ovanligt mycket nybörjartur. Jag vet att jag är hyfsat stark då jag tränar precis det som verkar funka i OCR. Hinder som spinning Wheels och rope climb där benen krampade så jag fick dra mig upp med bara armarna gick förvånandsvärt enkelt. Orädd och dum är jag så eldgatan och 10.000 volt var inte heller några större problem även om jag fortfarande är skeptisk till hinder som skickar in ström i dig? Det gjorde svinont kan jag intyga men det gick över snabbt.

Iskallt vatten var faktiskt något jag längtade efter då det var tokvarmt denna dag så glädjen av första badet var stor, andra badet i ice tank var bara trevligt för då fick jag bort lite lera ur ögonen från dirt ditch .

De hinder jag gillade minst var amerikanska fotbollspelarna, ouppvärmd och som första hinder oroade jag mig för att min rygg skulle få en smäll och jag skulle vara tvungen bryta direkt. Jag har kass rygg sedan 35 år tillbaka men jag lyckades fega lite och springa bakom ett välvuxet grabbgäng som tog värsta smällarna.

Jag gillade inte heller bulgarian bags, buckets och de andra stationerna som innebar att bäraoch lyfta saker, dels tar det mycket energi från löpningen, dels är det återigen ryggen som oroar men det gick som tur var ganska bra.

Vid alla hinder som innebar någon form av grepp i sulorna visade verkligen VJ IRock 2 varför dessa fått så fina recensioner på många ställen, greppet var otroligt och gav en extra trygghet vid dessa hinder och jag bara flög över dem.

Arrangemanget var riktigt bra och musiken skrålade ut Iron Maiden och Metallica på hög nivå, detta stärkte väl kanske imagen om de skrålande muskelbergen som i detta nu nog mer får betraktas som coola tokstarka mysgubbar och gummor.

Styrkebesked och egoboost

Jag är så stolt att jag lyckades bli 5’a i min åldersgrupp och 148’a av 4964 totalt. Ganska ok för att vara första hinderbaneloppet vid en ålder av 49 år. Ett bra styrkebesked och en fin egoboost . Det blir nog ett nytt försök i 50+ gruppen nästa år, och då hoppas jag på bättre förberedelser än detta år. Egentligen hade jag tid för operation av Mortons Neuron idag, men då denna blivit så mycket bättre senaste tiden avbokade jag denna och körde Tough Viking istället, säg inget till min doktor är ni snälla. 🙂

 

Tack Tough Viking för ett trevligt arrangemang och att ni fick mig att ändra uppfattning om OCR 🙂

/Fysfarsan

Liknande inlägg by Jörgen Stagreus

Liknande inlägg

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X