Planering inför nästa säsong

Året är snart till ända och vi kan se fram emot ett nytt kapitel, vända blad, se ny möjligheter etc. Årskiftet kan innebära många olika saker, men frågan är om du verkligen är redo för nästa år? Bara om du gjort en årsplanering! Det kan låta jobbigt eller för seriöst, men faktum är att alla har nytta av att reflektera över nästa säsong, oavsett ambitionsnivå. Det kan ge en större insikt i varför och hur du tränar, men framförallt ger det mycket inspiration att ta med in i 2019.

Vi har mycket att se tillbaka till under 2018, men det tar vi i ett senare inlägg. Nu fokuserar vi på vad som komma skall! Vi är otroligt peppade på säsongen 2019, för att vi tror att det kommer bli riktigt bra. Vi ska höja vår lägstanivå, tävla mer och träna mer. Men vi ska framförallt ha kul! Det är ju ändå grunden i varför vi håller på med löpning. Vi bröder har däremot en förmåga att sväva iväg i våra planer när vi pratar med varandra och har svårt att få ned något konkret på papper, vilket gör planeringen lite onödig. Det är mycket lättare att kunna följa planeringen eller se tillbaka på den om det faktiskt är nedskrivet!

Därför kommer vi att ta hjälp utav planeringsguiden här på trailrunningsweden.se. Den ger många bra tips att tänka på, och framförallt rätt verktyg till att strukturera upp din kommande säsong. Hur noggrann planeringen är bestämmer du såklart själv, men ett tips är att inte göra den för detaljerad. Vi kommer till exempel att följa den säsongsplanering som presenteras för att det upplägget på tävlings- och träningsperioderna stämmer bra för oss. Vi har sen en plan för vilka pass vi behöver göra för att få den träning vi behöver i de olika perioderna, men vi detaljplanerar inte varje vecka utan anpassar oss efter hur livet ser ut just då. En planering i detalj håller oftast inte då det övriga livet kommer emellan, men det är viktigt att tänka ut vilka pass som är nödvändiga för att du ska nå dina mål.

Vi har börjat kolla på vilka tävlingar vi ska springa nästa sommar, eller vilka utmaningar vi vill genomföra. Allt behöver nämligen inte vara en tävling, utan det kan vara en personlig utmaning för oss som vi vill genomföra också. Men, vi vill gärna ha tips! Vilket lopp eller utmaning har ni som vi ska vara med på! Kommentera gärna eller skriv till oss 🙂

Vi är också nyfikna på era planer! Vilka mål eller lopp har ni under 2019?

Foto: AXA Fjällmaraton

Liknande inlägg by Bröderna Backa

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X