Raketstart på nya året

 

 

Sävelången insvept i dimma

Jul och nyår är överstökat, gymmen är knökfulla och jag har fått några hängivna kunder som vill ha lite hjälp med att komma till rätta bland hantlar och löpband. Jag har inte gjort någon statistisk summering av året och inte heller gjort några nyårslöften. Trots att jag haft mycket tid har löpningen

 

fått stå tillbaka lite för annat framför all under hösten. Då passade det ju utmärkt att jag helt plötsligt hamnar på startlistan till Sandsjöbacka 25km nu på lördag….. Precis en sådan utmaning som får mig att ställa klockan, snöra på mig skorna och ta tag i ett långpass. Det gnisslade o knakade i den stackars kroppen men kondisen har hängt med ok.

Nääs slott ligger där borta nånstans

De två milen som fick avsluta året gick runt den fantastiska omgivningen runt Nääs Slott. Att springa i solsken är underbart men den dimma jag hade denna dag var väldigt häftig! Häromdagen fick det bli lite mer tuff trail. Jag såg till att ta med lite hemmagjord energi på detta pass – överblivet julgodis. För mig funkade det jättebra så jag tänkte bjuda på något så otippat som ett recept på Rocky Road. (taget från ellematovin.se)

200 gr mörk choklad

200 gr mjölkchoklad

25gr smör

1 burk kondenserad mjölk (gör det hela lite mjukare än om man bara har choklad)

250gr Dumlekolor

2-3 dl salta jordnötter

Ca 200 gr mini marshmallows

 

Smält chokladen i vattenbad o blanda med smöret

Häll i den kondenserade mjölken

Skär Dumlekolorna i mindre bitar och rör ner, häll även ner jordnötter och marshmallows.

Ta en plåt eller form och använd bakplåtspapper. Häll ut smeten 2-3 cm tjockt.

Låt stelna och skär upp.

Jag har inte gjort någon kaloriberäkning på det hela och har ingen vetenskaplig bevisning för att detta hjälper mot det ena eller det andra men det var gott och fick mig att hålla igång. Funkade bra då temperaturen var runt 0.

Riddarsten – Lerum

Har aldrig sprungit i Sandsjöbacka och har väldigt dålig koll på hur banan är. I mål tar jag mig säkert om inte kroppen spelar mig ett spratt men vet inte alls hur jag skall tänka runt upplägg av loppet.

Hoppas vi ses i spåret!

Liknande inlägg by Karin Ådale

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X