Recension VJ Sarva Xero 5

”Skorna sponsrade av VJ för recension”
Jag har aldrig riktigt förstått det där med att ha ”rätt utrustning till rätt sport”. Använt det som funnits tillhands och skor har jag aldrig prioriterat sen jag slutade med fotbollen. Förr om vintrarna har jag sprungit i gamla Nikeskor och förra vintern dubbade jag själv ett par trailskor och var jättenöjd, fram tills nu. VJ Sarva Xero 5 är den bästa skon jag haft! Den visar verkligen sin starka sida på blankis, inte en tillstymmelse till att tappa greppet.
Jag har nu avklarat ca 10 mil i dessa skor, allt från ren asfalt till trail.
Skorna passar bäst på hyfsat jämnt underlag som snöiga, isiga grusvägar och i löparspåret med tilltrampad snö och is vilket är vad jag springer till största delen på när vintern är här.
Dom klarar sig även finfint på fina skogsstigar utan snö och is men är helt klart bäst rätt när vintern kopplat greppet.
Jag är imponerad av dämpningen och har sprungit en något längre sträcka några gånger på ren asfalt och då helt utan känning i min bråkiga höft eller i mina knän, som jag kan känna av i mina Brooks asfaltsskor. Det känns naturligtvis att det är dubbar och det är inte riktigt samma känsla mot underlaget men det har inte stört mig och säkerheten när väl isen infinner sig fläckvis och man kan springa helt avslappnat, utan att springa och spänna sig och tappa greppet hela tiden är så värt det, och min höft är evigt tacksam.
Passformen är utmärkt på mina fötter, dom är lite bredare än VJ Irock 2, inte en enda blåsa har jag fått och min lindriga hallux valgus känns inte alls. Sen är dom ju fantastiskt snygga!

/Fysmorsan

Liknande inlägg by Fysparet

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X