HeaderAD

Sommar/Tidig höst -17

God höst alla vackra människor .

Så, sommaren hände… och en massa mer med den. Jag kan tyvärr inte skriva om allt härligt som ägde rum under semestern och resten av sommaren men jag har plockat ut några riktiga guld korn (utan inbördes ordning) som jag vill dela med er.

#1. Det provades Swimrun för första gången.

Eller i alla fall något åt det hållet. Vi var ett raskt rövarband som drog iväg ner till havet, hoppade i, sam till närmsta holme, klättrade i land, sprang upp på toppen och ner på andra sidan för att där hoppa i igen och upprepa proceduren. Så höll vi på tills vi nådde sista holmen på sträckan. Den sprang vi runt längs kanten och när vi nått 360° tog vi oss till land igen på samma sätt som vi kommit dit. Det enda nedsättande med turen var att jag insåg hur bristfälliga mina kunskaper i att crawla är. Hinner jag så ska jag öva i badhuset under vintern och komma igen starkare nästa säsong.

#2. Det har sprungits intervaller.

I mitt förra inlägg sparkade jag in den öppna dörren och sa att man behöver intervaller för att utvecklas som löpare. Jag vill inte vara en som bara snackar om att göra saker så jag har sprungit intervaller till höger och vänster, upp och ner, kort och långt. Tro vad ni vill men jag börjar tycka att det är lite roligt. En liten strimma resultat kan dessutom anas vi horisonten som grädde på moset. Rankningen är denna: 900m:s backintervaller är jobbigast, 4 minuters tröskelintervaller i mitten och 2 minuters spurtintervaller roligast. Utifall att ni undrar.

#3. Jag har varit med och startat upp Team Nordic Trail i Trollhättan.

Vi är 7st ystra ledare med den omtalade Janne Aronsson i spetsen som varje onsdag leder en stor grupp trailrunningentusiaster på allehanda pass i skogen. Oftast har vi någon variant av intervaller på schemat (vilket passar mig utmärkt) eller så springer vi en tur och när vi känner att möjligheten ges bjuder vi upp till fartlek. Ett mycket spännande projekt där jag får träffa mycket nya människor och höra massor av rafflande trailhistorier.

#4. Sprang Sälen Fjällmarathon 21km.

En fröjd. Strålande sol, 5°c vid start och ett helt torg fullt av härliga traillöpare som längtade ut på stigarna upp längs fjället. Min plan i år var att springa loppet med ett leende på läpparna hela vägen runt. Jag lyckades nästan. I de två Största backarna hämmade leendet andningen och fick därför bortprioriteras under kortare tid samt när jag vid 20 km kände av den traditionsenliga krampen i vaderna fick leendet stryka på foten en stund. Eftersom det var första gången jag sprang 21 km:s-tävlingen kan jag bara jämföra med 42:an. På plussidan finner jag att det gick att hålla ett högre tempo utan att vara rädd för att krascha vid 30 km och att man slipper springa den sista sträckan från Hemfjällstangen till Stensjön som enligt mig är en lutande mosse av elakhet. På minuskontot finns bara saknaden av utsikten vid Östfjället. Finge man önska något vore det att det fanns ett 30 km:s-alternativ där man inkluderade Östfjället men struntade i Hemfjällstangen.

#5. Fick en idé, skapade en utmaning (åt mig själv iaf.)

Jag gillar vanligtvis inte utmaningar såsom Ice bucket challenge och motsvarande men den idén jag fick in i mitt huvud är inte menad att bli viral och på så vis heller inte frånstötande. Jag vill egentligen bara testa mig och se hur länge jag orkar. Tanke är (utmaningen är fortfarande aktiv) att se hur många dagar i sträck jag orkar/kan/vill springa eller gå minst 10km utan uppehåll. Det första delmålet är en vecka. Detta når jag i morgon då jag idag (Fredag) sprang den sjätte milen sedan i Söndags. Än har jag inte stött på någon annan anledning att sluta än den att det är lite tidskrävande. Kroppen svarar fint på passen, ingen smärta, värk eller ens trötthet. Liiite stel i vaderna på mornarna om jag nu måste hitta något att klaga på men det är det enda. Vill du kika på mina pass så finns de på Strava och på Instagram under #10kperdaychallenge. Lägg gärna upp egna pass på samma hashtag om du också vill utmana dig att springa länge.

Detta var sommarens och den tidiga höstens guldkorn från mig. Här nedanför hittar ni lite bilder från de olika händelserna och lite annat smått och gott.

Puss på er!

/Ingemar

@springemar_sandberg

Starten av Sälen Fjällmarathon 21km. Jag återfinns i första ledet i mitten. Nr 2165 (med keps)

Ett av sommarens ”Runswim”

Från ett långpass med Team Nordic Trail på och nedanför Halleberg

En bild på mig och Janne Aronsson från Skogsvargarnas Trailrun i Juli. Jag till vänster

Ytterligare en bild från ett långpass med Team Nordic Trail på Halleberg. Här står vi i ett stenbrott.

Stensjön, Sälfjället.

Liknande inlägg by Ingemar Sandberg

Liknande inlägg

1 Kommentar

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X