HeaderAD

Tävlingspremiär och formkoll

Första tävlingen för säsongen kan antingen vara ett brutalt bevis på att man har slarvat med vinterns/vårens träning eller att det faktiskt gått rätt bra. Vi har båda alltid haft svårt för att få till en bra form tidigt på våren, men i år har det ändå känts okej träningsmässigt efter en lite mer trevande höst och vinter. Joel har haft en väldigt fin träningsperiod sedan i höstas, medan David har försökt jaga ikapp efter en lite mer trevande träning under hösten/vintern.

I söndags sprang vi säsongens första lopp  och målet var att ha en bra känsla (svårdefinierat, vi vet) och att inte förivra oss i starten. Att komma topp 10 skulle vara ett plus i kanten, men vi valde att inte fokusera på placeringar. Första kilometern på Umåker Trail går ett varv på en travbana, så det var som upplagt för att gå ut alldeles för hårt och hitta mjölksyran ännu snabbare. Men man blir ju smartare med åren sägs det, så därför matade vi båda in mantrat ”ta det lugnt” i huvudet hela tiden, vilket vi även lyckades med att göra! Från start gick en grupp ut hårt, men vi lade oss tillsammans i ett eget tempo och tog täten för andraklungan. Vi var inte stressade och märkte efter ett par kilometer att vi ökade avståndet bak och åt upp avståndet till ett par stycken längre fram. Vi kunde behålla det fina flytet in på stigarna och det kändes kontrollerat!

Så här såg det ut nästan hela loppet. Jag låg precis bakom Joel som hade bättre fart och fick dra, innan jag var tvungen att släppa på en myr. Bra teamwork! Foto: Umåker Trail

Det visade sig att Joel har en lite finare form eftersom han fick vara farthållare hela loppet, och han kunde även dra ifrån lite på slutet när vi sprang de sista kilometrarna mot mål. Totalt blev det ca. 15 km med 400 höjdmetrar och vi hamnade på 10 respektive 11 plats. Joel var knappa minuten snabbare, men David desto mer nöjd över att kunna hänga på och hålla farten uppe under hela loppet. En bra start för båda alltså, även om Joel kände sig lite för pigg i mål. Största vinsten var dock att vi höll oss till planen under hela loppet och att vi bara sprang om utan att bli omsprugna själva!

 

Liknande inlägg by Bröderna Backa

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X