HeaderAD

Utmaningar i Schweiz

Joel

På lördag 9 juni kommer jag och Charlotta stå på startlinjen redo för att ta oss an utmaningen Scenic Trail i Tesserete, södra Schweiz. Det är ett traillopp som går på bergsryggar i regionen och erbjuder enligt arrangören ”breathtaking view, from the term ”Scenic” och jag tror inte det kommer ha fel på just den punkten! Loppet har blivit utsett till det bästa Swiss Ultra Trail i Schweiz tre år irad, 2015, 2016 och 2017.

Vi började prata om en resa utomlands efter sommaren i fjol och kom snabbt fram till att en tågluff i Schweiz och Italien lockade oss mest, främst eftersom båda två varit med på lyckade semestrar med tåg och ville göra det igen! Ett bekvämt och roligt sätt att resa på, man får en känsla av få se mer och kunna välja mer fritt var vi kan åka.

Ett krav på resan var att vi skulle vara med på ett traillopp i bergen, ett mäktigt lopp där man får se fantastisk miljö och där vi båda får bekänna färg och få en riktig utmaning och lotten föll på Scenic Trail eftersom Charlotta har en släkting i Schweiz som vi pratat om att hälsa på samt att hon skulle springa detta lopp! Det ska bli riktigt kul, men vi kan lugnt säga att det kommer att bli en utmaning..

Scenic Trail finns i flera olika distanser, jag kommer att springa 54 km med 3800 positiva höjdmeter. Det kommer bli en rejäl utmaning, senast jag sprang ett lopp som var i ultradistans var 2015 under Sweden Skyrace 24 så det var väl dags igen nu..!  Jag är dock väldigt ödmjuk inför uppgiften, eftersom loppet är i början av juni innebär det att jag inte alls fått antalet höjdmetrar och långa löppass som jag skulle vilja ha inför ett sånt här lopp, jag kommer helt enkelt inte vara perfekt förberedd, men vill inte heller missa chansen att få den här utmaningen! Jag gillar det här, att lite oförberedd kasta mig in i en utmaning som jag vet kommer innebära mycket, mycket pannben och få pressa mig själv till den yttersta gränsen, eftersom jag efter målgång känner mig extremt tillfreds med min insats och får känslan av att jag faktiskt klarade av det, trots tveksamheter från början.

Charlotta kommer att springa distansen 27 km med 2000 positiva höjdmeter, vilket innebär att hon gör debut i tävlingssammanhang över 20 km och första gången avverka denna mängd höjdmetrar vilket bara det är väldigt modigt! Det kommer att bli riktigt kul att få höra hennes upplevelse från loppet och jag vet att hon har det som krävs för att ta sig i mål, hennes beslutsamhet och inställning är det verkligen inget fel på under fysiska utmaningar! Det är kul att hon är lika äventyrslysten som mig och är beredd att kasta sig in i nya spännande utmaningar!

Jag har inte sprungit en tävling i ultramaraton sedan 2015 som sagt, och kanske vore det klokaste att springa varvet på 27 km eftersom det är tidigt på säsongen och jag har ett träningsupplägg som gör att jag är starkast i slutet av sommaren, MEN, jag har väldigt svårt för att säga nej till en större utmaning när det ligger precis framför mig. Lusten efter utmaning var för stor även denna gång, precis som många gånger förut och det löser sig väl när jag väl är där? Men jag har lovat mig själv en viktig sak. Känns det under första halvan av loppet dåligt av nån anledning, utmattning, vätskebrist, smärta eller annat ska jag avbryta och lämna efter 27 km. Det kommer förmodligen att vara ett tufft beslut, men nödvändigt. Jag kommer inte att vilja ge mig i första hand, men hoppas bara att jag är klok nog att inse det bästa för mig just där och då!

Det kan finnas mycket tveksamheter i huvudet inför såna här utmaningar, men bara det inte finns några i benen!

Liknande inlägg by Bröderna Backa

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X