Vecka 1 av 10 månader. Hej träningsvärk.

Första veckan med Pace on Earths träningsprogram…

…kan kort och koncist summeras med ”Jäklar vilken träningsvärk!”.

Veckans träningsupplägg har visserligen varit väldigt chill men varje dag har inletts med en ny morgonrutin bestående av bland annat armhävningar och utfallssteg. Och jag hade verkligen ingen aning om att jag hade en sådan otränad rumpa. Träningsvärken har varit konstant.

The struggle is real när det regnar och man bär glasögon.

Förutom min 4-minuters träning på morgonen så har jag ägnat mig åt lite löpstyrka och några lugna fina lågpulspass. I programmet är dom verkligen noga med att löppassen ska enbart fokuseras på tid och puls och att inte öht fundera på distansen. Samt att man mer än gärna kan lägga in en eller ett par minuters promenad i passen för att hålla pulsen nere. Me likey.

Jag känner verkligen att det här är något för mig. Jag har fått så himla härliga löpturer, med en massa härliga känslor. Helt utan prestationsångest eller stress, bara en massa kärlek och feelgood.

Jag är verkligen tacksam för min pulsklocka, utan den skulle det vara betydligt mycket svårare att hålla pulsen nere. Nu har jag ställt in den så att den varnar om pulsen går för högt, vilket är rätt ovärderligt när man ska ”lära” sig att springa lågpuls. Nästa vecka får jag att öka på med lite mer löpning och så får jag troligtvis ett nytt schema för kommande 4 veckor. Det är en av de bästa sakerna med denna coaching, att man bara får 4 veckors träning i taget. Mycket bra för en som mig, som gärna vill gå händelserna i förväg. Nu har jag som inget val, bara att vänta och se vad som komma skall, så spännande!

Gör absolut inget att den är -20 ute när man får springa i denna sol.

Promise var såklart oxå med ut i kylan.

Magi!

Icket att förglömma.

Jag fick även till ett långpass på skidor denna vecka. Inte samma spårkvalitet som hemma men galet magiskt vid Icktjärn utanför Kramfors. Nu laddar vi om för kommande vecka och morgondagens skidpass med Promise.

Vill man veta mer om vad jag pysslar med, 10 månader mot 10 mil så kan man läsa förra inlägget här.
Och är man sugen att följa mig på instagram så hittar man mig här.

Må väl sålänge!

Liknande inlägg by Madelene Jansson

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X