HeaderAD

Vinterlöpning och skor

Kan vi prata om det här med skor vid vinterlöpning. Jag springer helst i hyfsat lätta skor och älskar mina trailskor. Men efter att häromdagen i full fart tagit ett kliv rakt ut på glansis väl dolt under ett tjockt lager snö så inser jag att jag behöver köra ståldubbat om jag ska våga springa på det sätt jag gör. Nu har jag drattat omkull mer än en gång och att ligga där och flaxa som en skalbagge på rygg känns sådär.

Jag har ett par ståldubbade Icebug Aurora men det känns som att sätta på sig vandringskängor. De är stenhårda i hälkappan och tunga som tusan. Jag tycker helt enkelt inte om modellen och drar mig för att använda dem. Jag behöver således hitta ett alternativ som kan locka med lite mer löpglädje. Frågan är bara vilka skor det är…

Liknande inlägg by Linda Doktar

Liknande inlägg

11 Kommentarer

 1. Magnus fahlgren

  Inov-8 arctic talon serien.grymt bett och hyfsad känsla.det blir nog svårt att uppnå samma känsla som du får i ett par fjäderlätta traildojjor men dom här Är ett bra substitut när det ligger blankis överallt👍🏼

  Reply
 2. Anna Wedin

  Jag springer både trail och på vintern i mina ståldubbade Icebug Anima5. Lätta (tycker jag, 263g/st utan innersula, jag använder inte skons egen) odämpade, neutrala, vet inte droppet men känns litet iaf.

  Reply
 3. Oskar

  Hej Lind, VJ Sarva Xero 4 eller VJ Dvil 3 är helt oslagbara när det gäller vikt och känsla om du söker en vintersko. Men jag kan även tycka att en vanlig orienteringssko för sommarhalvåret kombinerat med en våtsocka i neopren eller sealskinz för att hålla värmen är ett fint alternativ för att behålla löpkänsla.

  Reply
 4. Johan

  Jag tycker det funkar bra att dubba själv. Tror Best-grip finns fortfarande där man kan beställa dubb med tillhörande verktyg👍 Funkar på alla skor.

  Reply
 5. Jörgen

  Håller med om att BestGrip är ett bra alternativ. Då kan en springa i de skor en trivs i. Sulan behöver ha lite större plana ytor så att hela dobb-skruven får plats. Slitstyrkan är bra. Inne på andra säsongen nu och de greppar som de ska.

  Faktum är att jag nog tycker att dubbat är mest användbart vid traillöpning på hösten då allt är halt; bergshällar, stenar, stockar och rötter.

  Reply
 6. Karna Johansson

  Orienterare har sprungit i lätta dubbade skor långt innan trail och bergslöpning blev poppis. Springer året runt (bergslöpning och trail sommmartid och allt som är rimligt skottat vintertid) i mina VJ integrator, en lätt och hållbar orienteringssko som sitter slimmad på foten med fantastiskt grepp. Du kan testa den hos OrienteringsSpecialisten på Kungsholmen. IceBugs har jag testat, de känns styva, ffa i ovandelen, ger mig skavsår och vänner med mitt löpintresse vittnar om dålig kvalitet.

  Reply
 7. A-mamman

  Nu är ju jag ingen superlöpare men har precis haft premiär med lösa dubbar på mina vanliga, lätta skor. Det funkade kanon! Det var isigt men också knöggligt och lite snöigt, alltså inte total blankis, där jag sprang och det funkade kanon. Jag har gärna trailskor med gummidubb och det är trampad snö på marken, man slirar ju mindre än med sommarskorna, men de lösa dubbarna funkade jättebra även om jag inte testat längre än en mil (vissa kan uppleve att de börjar klämma). Enkelt och billigt.

  Reply

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X