HeaderAD

Vinterlöpning

Vaknade upp i morse och skulle ut på ett morgonpass, På med pannlampan och går ut och möts av stora snöflingor. Inser att säsongen snart är över för mig. 

Jag har bestämt mig för att även nästa säsong så kommer det största fokuset ligga på löpning och då behöver jag ju hitta ett bra sätt att hålla uppe min löpträning i vinter. 

Jag inser att det kommer bli en utmaning när kylan och snön kommer och det lockar att ta på sig skidorna och ge sig ut i spåren eller upp i fjällen. 

Som jag skrev i ett inlägg för ett tag sen så tycker jag att det är bra att variera träningen mycket så en hel del skidor kommer det att bli men jag vill ändå hålla en ganska hög träningsmängd med löpning. 

Så vilka alternativ har jag?

Löpband:

Jag har tillgång till löpband, Jag tycker att löpband är ett väldigt bra allternativ. Men jag får väl erkänna att jag har svårt att motivera mig till ordentliga distanspass på löpband. Men ett väldigt bra sätt att träna intervaller och andra typer av fartpass. Jag får helt enkelt stoppa i lurarna i öronen och gilla läget och springa en hel del på löpband.

Trailrun/terränglöpning:

Nu på hösten så erbjuds det ju en hel del fina reflexbanor runt om i Sverige. Ett sätt att springa som jag verkligen tycker är roligt. 

Fina vinterdagar så kan man ju få fantastiks pass även till fots i fjällen och i skogen. Men det bygger ju på att underlaget och vädret är med på dom planerna. Men skulle inte förutsättningarna var perfekta så är väl inte det hela världen. Man får bara släppa tanken på ett bra löppass och istället se allt annat nyttigt som man får ut av att springa ett tungt pass i snö. Kondition, Styrka, ballans mm.

 

 

Löpning på vägar:

Vägarna plogas ju och hålls efter vart man än befinner sig så det alternativet finns ju alltid. Kanske det bästa sättet att få till distanspassen.

Verkar ju trots allt som det ska gå bra att få till löpningen i vinter 🙂

Liknande inlägg by Kalle Andersson

Liknande inlägg

4 Kommentarer

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X