Volymen börjar kännas

Lågpulsträningen är ingen dans på rosor alla dagar. Volymveckorna börjar kännas allt oftare och ibland funderar man på om fötterna kan väga olika mycket från dag till dag. Helgen bjöd på en sväng till landet och tänkta pass på Sörmlandsleden. Sörmlamdsleden levererade.

2.5 dm slush! Jag brukar älska när det är snö på leden. Men det här var något annat. Pulsen drog iväg och det var helt olöpbart. Man halkade runt, ramlade, slirade, noll fäste, blytungt och lite halvdassigt väder på det. Efter att vi lyckats ta oss 2.6 km vek vi ut från leden och hittade aningen bättre dåligt plogade och isiga grusvägar. Men vi lyckades ändå till sist riva av hela passet.

Söndag och ett längre pass stod på schemat. Linda var inte alls i form så hon skickade iväg mig för att själv samla lite kraft och ta ett kortare pass senare. Innan jag stack ut skrev jag en lapp till henne. ”Hör av dig om du vill ha sällskap! Love you ♡” Sen drog jag iväg. Hur tänkte jag? Hör av dig om du vill ha sällskap? Känslan blev snart bättre hos Linda och min telefon ringde. Hon ville ha sällskap. Jag var 30 min bort. Det är alltid roligare när Team Pannband tränar tillsammans tänkte jag och vände hem för att hämta Linda. Som uttryckte att hon var sugen på 60-90 minuters löp.

Ganska snart kom vi till bommen på bilden. Jag slänger mig under, kanske inte så graciöst. Smack och en nerv i ryggen som spökar bestämde sig för att bråka än mer. Efter lite häng så gav det med sig och vi kunde rulla vidare. Vi hittade någon kortare slinga på leden men fokus låg helt klart på att rulla på. Vi har nog aldrig tagit så få bilder under två pass som dessa dagar. Jag börjar ju här inse att det nog inte alls handlar om några 60-90 minuter vi kommer landa på. Plus mina 60 jag gjorde själv.

Superfotografen får med det mesta. Nerven var inte helt där de skulle i alla lägen. Men snart var vi hemma igen.

Idag var kanske jag den aningen slitnare halvan.

Men det är en okej känsla efter ett över tre timmar långt pass. Och den känslan hänger i. All volym gör sig påmind allt oftare och nu börjar jag faktiskt längta till veckorna som snart kommer med lite mindre volym och mera fart!

Liknande inlägg by Patrik Söderqvist

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X