Kroatien 3-10 oktober 2017

Gillar du att springa i berg och längs stränder? Vill du uppleva nya miljöer och storslagen natur med milsvid utsikt? Hösten 2016 genomförde vi premiärresan till den kroatiska halvön Istrien. Det blev en dundersuccé bland deltagarna. I höst har du chansen att uppleva Istriens vackraste platser och andra spännande äventyr under 8 dagar.

Du upptäcker den istriska naturen med hjälp av våra lokala guider Matjaz och Andraz, som med stor entusiasm och inlevelse visar dig sina bästa löprundor. På resan kommer du, förutom löparäventyr i varierad miljö, även serveras grottbesök, vinprovning, zipline (för den som vågar), pittoreska städer, och så klart det lokala kökets specialiteter.

Datum
3-10 oktober 2017 (tisdag – tisdag)
Samling Arlanda 3 oktober kl 07:30.
Avslut Arlanda 10 oktober kl 15:30

Väder
I oktober brukar temperaturen vid kusten (där vi bor) ligga på 15-20 grader, men var också beredd på lite svalare väder de dagar då vi springer i bergen.

Löppassen
Resan passar dig som älskar att springa och är nyfiken på nya löparupplevelser. Träningspassen varierar i längd, men vi springer ofta 8-25 km per pass. Vi delar in oss i lämpliga grupper efter längd och hastighet. Du behöver inte vara en duktig löpare för att delta, men för att få ut det bästa av resan rekommenderar vi att du kan jogga 10 km på cirka 60 minuter.

Boende
Vi kommer att bo på 3-stjärniga Hotel Pineta i Vrsar. Hotellet ligger lugnt precis vid stranden till Adriatiska havet. Det omges av lummig växtlighet med utsikt över bukten och stranden. Hotellet har pool både inomhus och utomhus, gym samt bastu- och spaavdelning. I restaurangen serveras frukost- och middagsbuffé med välsmakande kroatiska och internationella rätter.

Vad ingår

  • Flygresa (direktflyg) Stockholm Arlanda – Venedig t/r med Norwegian.
  • Transporter till alla träningar och utflyktsmål under veckan, samt transfer till och från flygplatsen.
  • Boende 7 nätter på 3-stjärniga Hotel Pineta.
  • Frukost- och middagsbuffé på Hotel Pineta (middag exklusive dryck)
  • Välplanerade träningspass med våra inspirerande lokala guider Matjaz & Andraz.
  • Besök på destilleri i Buzet.
  • ”Buzet Challenge”.
  • Sightseeing Pula.
  • Utflykt till världens minsta stad – Hum.

Kostnad och anmälan

Avgiften för lägret är 11 995 SEK. Vid anmälan betalar du en bokningsavgift på 2 000 SEK med betalkort online. Resterande del av anmälningsavgiften skickas på faktura till din e-postadress med 30 dagars betalningsvillkor. För boende i enkelrum tillkommer en kostnad av 1 500 SEK. Läs våra Resevillkor före anmälan.

Mer detaljerad information om våra dagsturer

Dag 1 – Resdag Vrsar

Efter ankomst till Venedig tar vi oss vidare till Vrsar vid Adriatiska havets kust. Väl framme vid hotellet genomför vi ett lättare träningspass i det närliggande skogsområdet, på vackra vandringsstråk längs med havet och lättlöpta stigar.

dsc_7682

Dag 2 – Bergslöpning Ćićarija

Den andra dagen spenderar vi på bergsåsen Ćićarija. Här får du milsvid utsikt över Istrien och teknisk trail i ett kuperat landskap. Efter lunch i tryffelstaden Buzet, besöker vi det lokala destilleriet. Därefter utmanar vi varandra i Buzet Challenge – ett teambuildingäventyr i den gamla stadskärnan.

Dag 3 – Opatija

Den tredje dagen korsar vi Istrien och tar oss till ostkustens pärla Opatija. Vi springer längs havet vid den Kroatiska rivieran på Opatijas välkända kustpromenad från Volosko till Lovran. Leden byggdes under Opatijas glansdagar som turist-, hälso- och kurort mellan 1889-1911. Längs leden finns speciella växter och träd, typiska för regionen.

dsc_7246
Dag 4 – Barbariga

Dag fyra startar vi från hotellet i Rovinj och springer söderut längs kusten till byn Barbariga. Efter träningen tar vi ett bad i havet och äter lunch på en av byns fiskrestauranger. På eftermiddagen finns tid för sightseeing i Rovinj.

dsc_7652

Dag 5 Učka

Učka Nature Park omfattar Mount Učka och en del av Ćićarijaberget. Det ligger längs norra Adriatiska havets kust och är en av de nordligaste punkterna vid Medelhavet, precis där Istrien möter den kontinentala delen av Kroatien. Området karaktäriseras av ett särskilt klimat med en rik vegetation.

Vi kommer att besöka Peak Vojak på 1 400 m.ö.h för att sedan återvända en bit nedför berget där vi äter lunch. Sedan tar vi oss till Pazin, där den äventyrslystne, samt ”icke-höjdrädda” kan prova på zipline.

Dag 6 – Kamenjak

Nu beger vi oss till Istriens sydligaste punkt vid halvön Kamenjak söder om staden Pula. Här följer vi i dinosauriernas fotspår, njuter av lugnet och den klara friska luften. På eftermiddagen erbjuds ett unikt tillfälle till avkoppling i Pulas gamla stad med sin 3 000-åriga historia.

Dag 7 – Rabac

Rabac är den huvudsakliga turistorten på Istriens östra kust, ungefär 4 mil öster om Pula. Vårt träningspass kommer att ta oss en bit upp på berget Učka där vi möts av bedårande vyer över ön Cres och Kvarnerviken.

Kvällen ägnar vi åt sociala aktiviteter, där vi delar med oss av erfarenheter och upplevelser från veckan.

dsc_7319

TILL ANMÄLAN

 

Resevillkor
Följande resevillkor gäller på alla våra resor och genom din anmälan godkänner du att du tagit del av dessa.

Presenteras i samarbete med

X
X