12-19 oktober
kroatien
Att njuta av livet. Det är väl egentligen själva poängen med alltihop? Livsnjutning på vårt sätt betyder löpning längs vackra stränder och i berg med storslagna vyer. Det betyder också god mat med nya smaker och nya spännande platser. En stor dos skratt, glädje och gemenskap ingår, liksom avkoppling och tid att andas.
PlayPause
Slider

Program

Dag 1 – Resdag Rabac

Vi samlas i Venedig för att gemensamt åka vidare till Rabac vid Adriatiska havets kust. Efter en resa på 3-4 timmar, når vi hotellet där vi inkvarterar oss och lär känna gänget och laddar för en rolig vecka!

Dag 2 – Rabac

Vi inleder med ett pass i naturområdena utanför Rabac. Snabbt möts vi av bedårande vyer över ön Cres och Kvarnerviken. Vi springer på spektakulära leder förbi vattenfall.

Dag 3 – Ćićarija

Vi åker norrut till fantastiska bergsåsen Ćićarija. Här får du milsvid utsikt över Istrien och teknisk trail i ett kuperat landskap. Efter träning och picknick på berget, besöker vi världens minsta stad, Hum.

Dag 4 – Učka

På berget Učka hittar vi Istriens högsta punkt och givetvis ska vi dit! Peak Vojak ligger 1 400 m.ö.h och bjuder på vackra leder, vyer och vattenfall. Efter passet tar vi lunch på berget innan vi fortsätter till Pazin, där den som vill kan prova på zipline.

Dag 5 – Kamenjak

Kamenjak är Istriens sydligaste punkt. Efter dagarna i bergen väntar nu en sagolik runda längs Adriatiska havets strand. Ett återkommande favoritpass som avslutas med salta bad och picknick-lunch på stranden.

Dag 6 – Skitača

Hemlängtanspass från den lilla bergsbyn Skitača. Det här är häftig teknisk traillöpning i bergen. Turen går längs delar av ultraloppet Istria 100-miles bana, med häpnadsväckande vyer över Istrien och Adriatiska havet.

Dag 7 – Mošćenička Draga

Ostkustens lilla fiskeby och pärla, Mošćenička Draga. Här springer vi på Učkas bergskanter och avslutar längs havet vid den kroatiska rivieran. Efteråt väntar lunch och bad i havet.

Dag 8 – Hemresa

Fullpeppade med minnen och upplevelser lämnar vi Istrien och tar oss tillbaka till Venedig för hemresa till våra respektive orter.

Film från 2018

Resefakta

RESA
Du ansvarar själv för att boka din resa till Venedig. Vi samlas på Marco Polos flygplats klockan 14:00 den 12 oktober. Om du vill resa med tåg eller annat färdmedel till Venedig kontaktar du oss så koordinerar vi upphämtning.

Vi rekommenderar följande flyg med Norwegian.

Avresa 12 oktober 2019
Arlanda - Venedig 9:50 - 12:30
Köpenhamn - Venedig 11:35 - 13:35

Hemresa 19 oktober 2019
Venedig - Arlanda 13:05 - 15:35
Venedig - Köpenhamn 14:10 - 16.10

VÄDER
I oktober brukar temperaturen vid kusten (där vi bor) ligga på 15-20 grader, men var också beredd på lite svalare väder de dagar då vi springer i bergen.

LÖPPASSEN
Resan passar dig som älskar att springa och är nyfiken på nya löparupplevelser. Träningspassen varierar i längd, men vi delar in oss i olika grupper som springer mellan 8-25 km per pass. Du behöver inte vara en duktig löpare för att delta, men för att få ut det bästa av resan behöver du kunna jogga 10 km på cirka 60 minuter.

BOENDE
Vi kommer att bo på 4-stjärniga Hotel & Casa Valamar Sanfior i turistorten Rabac. Hotellet ligger lugnt precis vid stranden till Adriatiska havet. Det omges av lummig växtlighet med utsikt över bukten och stranden. I restaurangen serveras frukost- och middagsbuffé med välsmakande kroatiska och internationella rätter.

LEDARE
Vi kommer ha 2-4 ledare/guider på plats beroende på deltagarantal. Här kan du läsa om våra meriterade ledare.

DETTA INGÅR

  • Transporter till alla träningar och utflyktsmål under veckan, samt transfer till och från Marco Polo Airport i Venedig.
  • Boende i dubbelrum 7 nätter på hotell Valamar Sanfior i Rabac. Tillägg för enkelrum 1 500 SEK.
  • Frukost- och middagsbuffé på Hotel Valamar Sanfior (middag exklusive dryck).
  • Välplanerade löprundor på Istriens vackraste områden för löpning utvalda av lokala guider.
  • Utflykter och sightseeing.
  • Trailrunning Swedens laserdesignade snygg T-shirt - perfekt att springa i!

ANMÄLAN
9 995 SEK/person. En bokningsavgift på 1 500 SEK betalas vid anmälan i Dinkurs anmälningssystem (de tar Visa eller Mastercard). Resterande del faktureras dig med sista betalningsdag 30 augusti 2019. Anmälan är bindande. Vid skada återbetalas anmälningsavgiften, exklusive bokningsavgiften, mot uppvisande av giltigt läkarintyg. Läs våra Resevillkor före anmälan.

RESEVILLKOR
Ladda ner resevillkoren

KONTAKT
Linda Tersing, Epost: [email protected], mobil: 070-9145304.

 

Sagt om resan

"En inspirerande och helt fantastisk resa med ödmjuka ledare och deltagare. Ett minne för livet 😊"

Deltagarenkät Trailresa Kroatien 2018

"Utöver mina förväntningar fick så mycket härlig löpning, lärde mig av ledarna och andra deltagare. Fantastisk grupp och vecka på alla sätt. Energi att ta med in i hösten...."

Deltagarenkät Trailresa Kroatien 2018

"Många saker jag är tacksam och extra glad över. Och ok, nöjd och stolt också. För det här var nytt och utmanande för mig. Och jag vill ha mer! "

Deltagarenkät Trailresa Kroatien 2017

Trailresa Tjeckien

Löparweekend Sälenfjällen

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Prenumerera på vårt särskilda nyhetsbrev för löparresor

X
X