LÖPARWEEKEND
SÄLENFJÄLLEN

1-4 JULI 2021

I SAMARBETE MED

Slider

Trailrunning Swedens löparweekend i Sälenfjällen betyder lustfylld löpning, go trötthet och grymt häng!

På fjället mår du bra. Under den stora himlen är det du och de vidsträckta vyerna. Ja, och dina sköna träningskompisar så klart. Helgen ger dig en spännande mix av äventyrslöpning, fjällorientering och nya utmaningen Sälen Xplore. Varmt välkommen till fyra peppiga fjälldagar med oss!
Vi bor på Olarsgården - Sälenfjällens mysigaste hotell med fantastisk mat från lokala råvaror.

Dag 1

Vi inleder helgen med ett kortare intervallpass i fjällmyren. Att springa myr i fjällen är verkligen något alla löpare borde uppleva - mjukt, skonsamt och härligt pulshöjande!  Efter en härlig middag på Olarsgården får du chansen att fräscha upp kunskaperna från skolorienteringen. David Andersson, tidigare Europamästare i orientering och Trailrunning Swedens medarbetare, guidar dig genom en teoretisk timme i kartans tecken.

Dag 2

Vi omsätter teori i praktik och provar på fjällorientering. Ett spännande och pedagogiskt pass som passar även dig som aldrig tyckt att "orientering" är något för dig. Efter lunch och lite vila ger vi oss ut på ett löppass på fjället. Vi delar in oss i olika grupper vad gäller fart och intensitet, och njuter av vidderna.

Dag 3

Sälen Xplore – 2020 års succé – är en heldag på fjället med spännande utmaningar att ta sig an. Vi delar in oss i grupper och samlar poäng till laget. Lunchen intas på fjället, mitt under aktiviteten. Väl tillbaka på Olarsgården, pustar vi ut och njuter av en kväll med sociala aktiviteter, prisutdelningar och middag.

Dag 4

Helgens sista pass blir en längre tur upp på fjället. Du väljer själv vilken längd och intensitet som passar dina ben.

Så funkar det

DATUM & PLATS
1-4 juli 2021, Olarsgårdens Fjällhotell, Sälenfjällen.

LÖPPASS
Löpturerna anpassas till din träningsbakgrund och ambitionsnivå, och denna löparweekend är riktad till motionären. Du behöver inte vara en van löpare för att vara med, men vi rekommenderar att du är bekväm med att springa minst 7-10 km i lugnt tempo för att kunna nyttja helgen på bästa sätt. På löppassen kommer vi att dela in oss i olika grupper utifrån längd och intensitet. Var beredd på ett varierat underlag med löpning på fjällstigar, spång och även en hel del fri löpning i fjällmyr och rakt över kalfjället.

ANTAL DELTAGARE
Max 30 personer

HUVUDLEDARE
David Andersson är huvudansvarig ledare. Kontakta honom vid frågor på e-post david@trailrunningsweden.se, tel 073-932 60 75

DETTA INGÅR

  • Peppig och motivationshöjande träningspass på fjället.
  • Teoretisk och praktisk fjällorientering för dig som behöver friska upp minnet från skolorienteringen.
  • Boende med helpension i dubbelrum på Olarsgårdens mysiga fjällhotell. Möjlighet till enkelrum finns med ett tillägg på 1 000 kr.
  • Helpension med frukost, lunch och middag på Olarsgårdens finfina restaurang, listad i White Guide och massor av lokala råvaror.
  • Slutstädning + sänglinne
  • Trailrunning Swedens laserdesignade t-shirt

KOSTNAD & ANMÄLAN
4 995 kr, varav en bokningsavgift på 1500 kr. Anmälan är bindande. Enkelrumstillägg 1000 kr.

RESEVILLKOR
Ladda ner resevillkoren (pdf)

Nyhetsbrev för resor.

Prenumerera

Värt att veta.

Aktuella trailresor

X
X