NYHET för 2019 !
Fira påsk i tjeckien

spännande sandsten

Vildmark & avkoppling

nationalparker med vyer

rofyllt boende - Chata Tesanka

Slider

Påsktrail Tjeckien

18-22 april 2019

Att upptäcka naturen och få se nya häftiga områden. Visst är det en viktig del av traillöpning!

Vår premiärresa till Tjeckien bjuder på flera spännande och varierande områden. Här finns unika sandstensområden som inte går att hitta någon annanstans i Europa. Du får även springa i fjällmiljö, på gränsen till Polen och njuta av utsikten i fantastsiska nationalparker på gränsen mot Tyskland.

Självklart njuter vi av god mat, tjeckisk öl och relax-avdelningen vid boendet på rofyllda Chata Tesanka. En stor dos skratt, glädje och gemenskap ingår, liksom avkoppling och tid att andas. Med oss på resan är lokala guiden David Prochazka.

Program

Skärtorsdag – Resdag Prag

Resan till Prag bokar du på egen hand. Detta för att möjliggöra extra nätter i Prag, samt valfrihet att resa med tåg, buss eller flyg från den destination som passar dig bäst. Vi samlas vid flygplatsen i Prag kl 14:00 för gemensam resa mot boende utanför Liberec.

Långfredag – Czech Sachsen Switzerland

Namnet på nationalparken härstammar från den tyska delen av nationalparken. Här arbetade Schweiziska konstnärer på sina mästerverk och naturen påminde dem om deras hemland – Schweiz. Sandstensformationerna i området är väldigt speciella och du hittar inga liknande i övriga Europa. Var förberedd på korta branta stigningar, fantastiska leder i sluttningar och oemotståndliga utsiktsplatser där vi tar ett lunchstopp deluxe.

Påskafton – Frýdlantské cimbuří trail

Vid berget Jizeras ås möter vi branta sluttningar och spektuakulära branter på en höjd mellan 700 till 900 meter över havet. Du kommer möta två helt skilda typer av natur. I den lägre delen gammal ekskog med enorma trädstammar. Väl uppe på åsen möts vi plötsligt av en miljö, inte långt ifrån svensk urskog med granbestånd och många myrar.

Påskdagen – Krakonoš trail

Efter starten i Harrachov möts vi av en lång stigning upp på berget Krkonoše. Vi passerar vattenfall och vegetationen växlar från löv till barr för att sedan övergå i ett område med kalfjäll. Myten säger att spökvakten Krakonoš styr fjället och väderförhållandena kan snabbt växla. Uppe på berget tar vi oss till den polska gränsen innan vi stannar för lunchstopp på en av bergets restauranger.

Annandag Påsk – Hrubá skála

Hrubá skála betyder ”branta klippan“ vilket minst sagt beskriver rundan. Vi springer på väl uppmärkta leder i ett landskap där sandstensformationer reser sig upp som höga pelare. Ibland rör vi oss framåt som i en labyrint av stenformationer. Vid de frekvent kommande utsiktsplatserna finns definitivt själ till att lyfta blicken. Vi startar turen vid ett slott byggt 1350 vilket ger en historisk touch på turen.

Resefakta

RESA
Din resa till och från Prag ordnar du på egen hand och ansvarar för att vara på plats vid Prag flygplats kl 14.00 den 18 april (Skärtorsdagen). Du bokar även en hemresa som går från Prag tidigast kl 14.55 den 22 april (Annandag Påsk). Detta gör att du kan förlänga med extra natt i Prag samt resa från den destination i Sverige som passar dig bäst. Vi rekommenderar följande flyg med SAS:

Utresa 18 april
Arlanda – Prag
10.50-12.40

Göteborg – Prag
9.35-12.55

Köpenhamn – Prag
11.40 – 12.55

Hemresa 22 april
Prag – Arlanda
14.55 – 16.50

Prag – Göteborg
14.55 – 18.50

Prag – Köpenhamn
14.55 – 19.20

VÄDER
I april kan du förvänta dig en temperatur på ca 15-20 grader Celsius i denna del av Tjeckien. Du behöver även vara förberedd på kyligare temperaturer för de pass där vi tar oss upp på högre höjd.

LÖPPASSEN
Resan passar dig som älskar att springa och är nyfiken på nya miljöer och löparupplevelser. Vi kommer inte att springa fort och det kommer gå att korta av rundor. Du behöver dock klara av att springa ca 15 km per dag och för den som vill springa långt kan vi erbjuda turer på ca 25 km per dag.

BOENDE
Vi kommer att bo på nyrenoverade Chata Tesanka i en rofylld bergsmiljö. Du behöver vara beredd på att dela rum med andra deltagare och det är inte möjligt att boka enkelrum på denna resa.

LEDARE
David Andersson & David Prochazka är ledare och guider på resan. Läs mer

DETTA INGÅR

Transporter i minibuss/bil till alla träningar och utflyktsmål under resan, samt transfer till och från flygplatsen.
Boende i flerbäddsrum 4 nätter på Chata Tesanka (2-, 3- eller 4-bäddsrum).
Halvpension på Chata Tesanka. (middag exklusive dryck)
Välplanerade löprundor med lokal guide.
Deltagartröja från Salming.

KOSTNAD & ANMÄLAN
6 995 SEK/person. Anmälan är bindande. Vid skada och mot uppvisande av giltigt läkarintyg återbetalas anmälningsavgiften exklusive bokningsavgift på 1 500 SEK . ANMÄLAN ÖPPNAR 1 OKTOBER 2018.

BOKNINGSVIILKOR
Ladda ner resevillkoren (pdf)

KONTAKT
David Andersson, Epost: [email protected], mobil: 073-9326075

Sagt & gjort

Vill du få våra nyhetsbrev om trailresor, fyll i dina uppgifter nedan.

Image is not available
FJÄLLÄGER SÄLEN 2018
Image is not available
TRAILFEST VÅLÅDALEN 2018
Image is not available
FJÄLLÄGER SÄLEN 2016
previous arrow
next arrow
Slider
X
X