HeaderAD

Trailresa Kroatien 6-13 oktober 2018

Att njuta av livet. Det är väl egentligen själva poängen med alltihop?

Livsnjutning på vårt sätt betyder löpning längs vackra stränder och i berg med storslagna vyer. Det betyder också god mat med nya smaker och nya spännande platser. En stor dos skratt, glädje och gemenskap ingår, liksom avkoppling och tid att andas.

Våra lokala guider och Lena Gavelin visar dig runt istriens bästa löprundor med stor entusiasm och inlevelse. De kan regionen och plockar ut guldkornen för oss livsnjutare – det bästa lokala köket, pittoreska städer och som krydda grottbesök, vinprovning och zipline.

Datum
6-13 oktober 2018 (lördag – lördag)
Direktflyg med Norwegian avgår kl 09:50 den 6 oktober.
Den 13 oktober landar vi åter på Arlanda kl 15:35.

Väder
I oktober brukar temperaturen vid kusten (där vi bor) ligga på 15-20 grader, men var också beredd på lite svalare väder de dagar då vi springer i bergen.

Löppassen
Resan passar dig som älskar att springa och är nyfiken på nya löparupplevelser. Träningspassen varierar i längd, men vi delar in oss i olika grupper som springer mellan 8-25 km per pass. Du behöver inte vara en duktig löpare för att delta, men för att få ut det bästa av resan behöver du kunna jogga 10 km på cirka 60 minuter.

Boende
Vi kommer att bo på 4-stjärniga Hotel & Casa Valamar Sanfior i turistorten Rabac. Hotellet ligger lugnt precis vid stranden till Adriatiska havet. Det omges av lummig växtlighet med utsikt över bukten och stranden. I restaurangen serveras frukost- och middagsbuffé med välsmakande kroatiska och internationella rätter.

 

Detta ingår

  • Flygresa (direktflyg) Stockholm Arlanda – Venedig t/r med Norwegian.
  • Transporter till alla träningar och utflyktsmål under veckan, samt transfer till och från flygplatsen.
  • Boende 7 nätter på 4-stjärniga Hotel & Casa Valamar Sanfior.
  • Frukost- och middagsbuffé på Hotel & Casa Valamar Sanfior (middag exklusive dryck)
  • Välplanerade träningspass med inspirerande lokala guider samt Lena Gavelin.
  • Besök på destilleri i Buzet.
  • Sightseeing Pula.
  • Utflykt till världens minsta stad – Hum.
  • Deltagartröja från Salming.

Kostnad och anmälan

12 995 SEK/person. En bokningsavgift på 3 000 SEK  sker direkt via anmälningssystemet (Visa eller Mastercard). Resterande del faktureras dig med sista betalningsdag 30 juni 2018. Anmälan är bindande. Vid skada och mot uppvisande av giltigt läkarintyg återbetalas anmälningsavgiften exklusive bokningsavgiften. Läs våra Resevillkor före anmälan.

Mer detaljerad information om våra dagsturer

Dag 1 – Resdag Rabac

Efter ankomst till Venedig tar vi oss vidare till kroatiska Rabac vid Adriatiska havets kust. Väl framme vid hotellet genomför vi ett lättare träningspass i det närliggande skogsområdet, på vackra vandringsstråk längs med havet och lättlöpta stigar.

dsc_7682

 

Dag 2 – Bergslöpning Ćićarija

Den andra dagen spenderar vi några timmar på bergsåsen Ćićarija. Här får du milsvid utsikt över Istrien och teknisk trail i ett kuperat landskap. Efter lunch i tryffelstaden Buzet, besöker vi det lokala destilleriet innan vi drar hem till hotellet.

Dag 3 – Mošćenička Draga

Den tredje dagen tar vi oss till ostkustens lilla fiskeby Mošćenička Draga. Vi springer längs havet vid den Kroatiska rivieran. Efter passet går det fint att bada i havet och njuta av vackra vyer. På eftermiddagen lyssnar vi på en föreläsning där Lena Gavelin berättar om sin träning och erfarenheter från elitkarriären.

dsc_7652

 

Dag 4 – Učka

Učka Nature Park omfattar Mount Učka och en del av Ćićarijaberget. Det ligger längs norra Adriatiska havets kust och är en av de nordligaste punkterna vid Medelhavet, precis där Istrien möter den kontinentala delen av Kroatien. Området karaktäriseras av ett särskilt klimat med en rik vegetation. Vi kommer att besöka Peak Vojak på 1 400 m.ö.h för att sedan återvända en bit nedför berget där vi äter lunch. Sedan tar vi oss till Pazin, där den äventyrslystne, samt ”icke-höjdrädda” kan prova på zipline.

Dag 5 – Kamenjak

Nu beger vi oss till Istriens sydligaste punkt vid halvön Kamenjak söder om staden Pula. Här följer vi i dinosauriernas fotspår, njuter av lugnet och den klara friska luften. På eftermiddagen erbjuds ett unikt tillfälle till avkoppling i Pulas gamla stad med sin 3 000-åriga historia.

Dag 6 – Skitača

Hemlängtanspass från lilla bergsbyn Skitača till hotellet med teknisk traillöpning i bergen. Turen går på delar av banan ultraloppet Istria 100-miles med fantastiska vyer över Istrien och Adriatiska havet.

Dag 7 – Rabac

Vårt träningspass kommer att ta oss en bit upp på berget Učka där vi möts av bedårande vyer över ön Cres och Kvarnerviken. Kvällen ägnar vi åt sociala aktiviteter, där vi delar med oss av erfarenheter och upplevelser från veckan.

 

Resevillkor
Följande resevillkor gäller på alla våra resor och genom din anmälan godkänner du att du tagit del av dessa.

Ladda ned resevillkor som PDF här.

Presenteras i samarbete med

Liknande inlägg

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X