upptäck pannlampor från
Lumonite
Vår guide hjäper dig till rätt modell!
PlayPause
Slider

Om Lumonite

Pannlampstillverkaren Lumonite har sina rötter i vårt östra grannland Finland. Lumonites storsäljare har hittills varit den populära Compass R-modellen. En lampa som uppskattas av många traillöpare och även inom andra konditionsidrotter. Hösten 2019 var Lumonite titelsponsor för  Trailrunning Swedens novemberutmaning, Lumonite Reflect Run.  Här sprang över 500 svenska traillöpare nighttrail ihop på totalt 15 orter. Lumonites pannlampor står för kvalité och är mycket smidiga att ha med sig ut på passen.

Lumonite i pannlampsguiden

Lumonite Pixel - klockren på huvudet

Enkel, liten och lätt lampa för dig som inte ska springa fort eller så tekniskt. Funkar för löpning på väg och stora stigar. En smidig reservlampa för den mer avancerade traillöparen. Ljuskäglan känns smal och räckvidden begränsad. Lampan sitter skönt på huvudet tack vare sin låga vikt. Batteriet är placerat fram vid lampan. Tre olika ljuslägen. När lampan börjar laddas ur, avtar ljusstyrkan långsamt.

Lampan är utvecklad i Finland, tillverkad i ett stycke och blir därför stöttålig. För att göra den så lätt som möjligt är funktioner som ex strobeläge (snabbt blinkande ljus) utelämnat. Lampan kan enkelt tas loss från huvudställningen för att användas som ficklampa.

Pixel laddas genom att laddaren fästs direkt på lampans bottenstycke med en magnet utan att batteriet behöver tas ut – mycket behändigt.

Lumonite Compass R - lätt och bekväm

Den här lampans stora styrka är att den är så skön att ha på sig. Batteriet sitter fram på huvudet, i lampan, trots det tänker man inte på det. Lampan har en räckvidd som funkar fint för relativt avancerad traillöpning, med en bred ljuskägla. Ljusstyrkans tre lägen regleras med en knapp som funkar bra att använda även med vantar.

Lampan är tillverkad i ett stycke i flygplansaluminium, det ger en robust och helt tät konstruktion. För att göra den så lätt som möjligt är funktioner som ex strobeläge (snabbt blinkande ljus) utelämnat. Lampan kan enkelt tas loss från huvudställningen för att användas som ficklampa.

Compass R laddas med en minimal laddare som fästs direkt på lampans bottenstycke med en magnet – batteriet behöver inte tas ut. Mycket behändigt och uppskattat inte minst av den som reser mycket.

Övriga tester av Lumonites produkter

Pannlampstest – Lumonite Compass R

7 december, 2018 1 Comment
Under november har testlöparna Folke, Mari, Markus och Anette testat pannlampan Lumonite Compass R. När de nu summerar sina upplevelser kan det inte sammanfattas på…

Lumonite Reflect Run

X
X