Boktipset – löparböcker

Nu stundar sköna lediga dagar för de flesta av oss. Mer tid till träning – och till att läsa. För den som gillar både och har vi två tips på böcker som kommit ut under våren.

”Naturkraft” av Miranda Kvist
Tjejen som startade Team Nordic Trail brinner för att fler ska upptäcka löpning i skog och på fjäll. Vi får följa hennes resa från asfaltslöpare med tidsfokus till upplevelsestyrd glädjespridare. Boken är också en fin inspiration till att våga göra det man egentligen vill.

Dömd att springa av Fredrik Svanfeldt

Johan Dahlberg – en ung man med högskoleexamen och fast anställning har blivit dömd till ett flerårigt fängelsestraff. Boken skildrar livet på en sluten anstalt, kontrasten mot de övriga intagna och hur han tar sig upp ur en djup psykisk svacka genom att han får möjlighet att löpträna i fängelset.

Träningen blir mer och mer omfattande och läsaren får ta del av den spännande skildringen av de svårigheter han möter när han försöker bevisa att han kan bli riktigt bra på någonting. Parallellt beskrivs varför han blev dömd och hur han utvecklas som människa under sin tid på anstalten.

Förutom att ta del av berättelsen och förstå mer av hur det är att sitta i ett svenskt fängelse, kommer man att lära sig väldigt mycket om långdistanslöpning, bland annat hur motionslöpare kan utvecklas och vad som krävs för att lyckas på elitnivå.

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X