HeaderAD

Engdahl fortsatte vinna i Jämtland

I lördags tog han en överlägsen seger i Salomon 27k. Igår fortsatta Petter Engdahls segertåg då han var snabbast upp för Åreskutan i Peak Performance Vertical K. Det verkar inte vara något som kan stoppa heltidstränande Petter Engdahl i Jämtlandsfjällen.

– Det var kul, men ett riktigt hårt lopp. Jag blev verkligen pressad hårt av Johan Lantz direkt från start. Efter 200-300 meters klättring började jag få en lucka, men det var långt ifrån något som växte snabbt, berättar Petter.

Vilka mer lopp springer du under veckan?

-Jag har faktiskt inte planerat att springa något mer. Benen är riktigt trötta nu efter två riktigt hårda lopp och jag är dessutom inne i grundträningsperiod inför skidsäsongen och behöver hålla i med bra mängd i träningen, berättar Petter som genom stöd från klubbar och sponsorer nu kan träna på heltid.

I höstas gjorde Petter succé i ett italienska backlopp vid Gardasjön, vilket han även planerar att springa i höst.

-Jag tycker verkligen att det är kul med löpträningen och den betyder mycket för mig. Jag vill ändå vara försiktig med att tävla för mycket då jag har dubbla säsonger så fjällmaratonveckan och Limone Skyrace är höstens lopp för mig.

I damklassen segrade urstarka Yoie Bohlin före Maja Majbäck. – det var skönt att äntligen vinna det här loppet, kommenterade Yoie på sin egen Facebooksida.

Länk till fullständiga resultat

 

 

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X