HeaderAD

Bakkman och Nilsson starkast i Göteborgs brantaste

Landslagsorienteraren Fredrik Bakkman, Team Salming/IFK Göteborg visade återigen vilken stark löpare han är när han för andra året i rad vann Göteborgs brantaste. I damklassen segrade urstarka Karin Nilsson och de tog därför båda hem varsin segercheck på 3000 kr.

Det nya banrekordet på de 3,8 kilometrarna med 211 m stigning lyder på 13,29, två sekunder snabbare än hans egna rekord från ifjol. Tvåa var en annan löpstark orienterare, Eric Börjeskog från Södertälje Nykvarn Orientering, slagen med 15 sekunder. Tredje snabbast uppför Brudarebacken var Daniel Berggren från Mighty Sport/Strömstad Löparklubb.

I damklassen tog Karin Nilsson ledningen redan upp till första spurtpriset, en ledning som hon sedan aldrig släppte. I mål var hon 36 sekunder föra Anna Hallberg från Majornas IK och 45 sekunder föra Lisa Bergdahl från Sävedalens AIK.

Att Karin var den starkaste motbackelöparen i startfältet befästes av att hon även var snabbast i den sista stigningen och därmed tog hem Salming Final Climb. Hon var dock inte snabbast nerför. Det var istället Linnea Bäckström från Hestra som för andra året i rad vann Compressport Downhill Master. Bland herrarnas var Markus Anderberg starkast i Salming Final Climb, medan slutsegraren Fredrik Bakkman tog hem utförspriset.

En person som satte färg på loppet var Sävedalens Jonatan Fridolfsson. Han var snabbast upp i första stigningen, SEAT First Hill Sprint Prize, och sen tog han dessutom ”backen”, det vill säga en back Gbgsoda som han bar upp för hela sista stigningen. Trots den extra lasten var Jonatan i mål på 19 plats.

Andra upplagan av Göteborgs brantaste samlade knappt 350 anmälda löpare. Tyvärr förbyttes solskenet mot ett stilla regn strax innan start men trots det var det var ändå glada, men trötta, deltagare som hängde på Brudarebackens topp efter avslutat lopp.
– En ökning av antalet anmälda med 50 procent får vi vara nöjda med, men vi siktar naturligtvis på att bli ännu större till nästa år. Vi vill att både elitlöpare och motionslöpare skall se Göteborgs brantaste som en kul och annorlunda utmaning. Och det ska också vara en tävling som passar utmärkt som en social aktivitet för kollegorna eller inom kompisgänget, säger tävlingsledaren Ola Jodal.

Länk till fullständiga resultat

Foto: Anna Wallin & Wojciech Wiktor

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X