HeaderAD

Elin Marcusson och Erik Edsås snabbast i Inov-8 Sprinten

Återigen bjöd Åre på ett fantastiskt väder och cirka 400 personer hade tagit sig den centrala delen av skidsystemet för att bevittna Inov-8 Sprinten som kanske är det mest publikvänliga eventet under KIA Fjällmaraton Årefjällen. Tävlingen utgörs av ett tidskval som sedan följs av heat med fyra startande där de två bästa går vidare tills en vinnare återstår.

Banan på ca 300 meter med upp- och nerförslöpor och den avslutade branta backen gav utslagsgivande men ändå jämna heat.

Jennifer Asp försökte försvara sin titel från ifjol, men tappade sin ledning på de sista få meterna innan mållinjen. Vann gjorde istället Elin Marcusson från Trångsvikens IF. Det var så jämt in i mål att publiken fick invänta analys målfilmen innan resultatet klargjordes.

I herrarnas final så halkade utmanaren Erik Edsås i starten och hamnade sist efter ledande Martin Persson (fjolårets tvåa). Erik släppte dock inte greppet och även om det såg ut som Martin skulle ta hem titeln i år så gav Erik allt i det branta avslutande motlutet och tog värdigt hem segern.

Inov-8 Sprinten är ett populärt och fartfyllt inslag i KIA Fjällmaraton Årefjällen, där deltagarna som bokstavligen ger allt, bjuder åskådarna på korta intensiva intensiva race där vinnaren aldrig är klar förrän mållinjen passeras.

Länk till fullständiga resultat

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X