Ingen löpare klarade Aktivitus Trailrace 100-miles

Medaljen ingen fick – Vem blir första person att klara av Aktivitus Trailrace 100 miles?

Alla medaljer blev kvar hos arrangören efter premiären av Aktivitus extrema 100-miles lopp som rundande hela Göteborgs stad. Av de sju startande löparna var det nämligen ingen som klarade hela banan.

De 161 km blev helt enkelt för tuffa för löparna som deltog. Varmt väder, några felaktiga vägval och tuff kupering gjorde att vi får vänta åtminstone till 2018 innan vi får se vilken som blir den första personen att klara av den redan legendariska banan.

-Trots detta blev det ett riktigt lyckat arrangemang. Som arrangörer lärde vi oss också att förstå vilka passager som är de svåraste och var vi behöver snitsla mer, menar Tomas Amneskog som tillsammans med tre kompisar lagt ner åtskilliga timmar på att snitsla stora delar av banan.

Redan till den första kontrollen efter 24 km hade deltagarna missat en passage och sprungit ca 10 km för lång väg, vilket naturligtvis blev en mentalt sätt tuff start för deltagarna. Längst i loppet km Daniel Pintaric som sprang hela 133 km innan han till slut tvingades ge upp på grund av utmattning.

-Mitt mål var att lägga en riktigt tuff bana och det har vi uppenbarligen lyckats med. Silvermedaljtiden är hård, men medaljtiden på 30 timmar kommer någon säkerligen fixa redan till nästa år. Frågan är bara vem som blir den första, ler Amneskog som nu får förvara alla medaljer och pokaler till 2018 års lopp.

Samtidigt som Aktivitus 100-miles arrangerades även ett 17 km-lopp. I herrklassen segrade Markus Bengtsson med 11 sekunder före Anders Johansson. I damklassen drog Emma Belforth det längsta strået och segrade med 28 sekunder före Charlotta Linger. Även i 17 km-klasserna var förhållandena tuffa i det varma vädret och med tufft kuperade banor.

Länk till fullständiga resultat

Daniel Pintaric kom 133 km innan han tvingades bryta på grund av utmattning i första upplagan av Aktivitus 100-miles trailrace. Foto: Tomas Amneskog.

Prispallen i damernas 17km-klass med segrarinnan Emma Belforth i mitten omgiven av tvåan Charlotta Linger och trean Maria Carlsson.

Prispallen i herrarnas 17 km-klass. Segrande Markus Bengtsson omgiven av Anders Johansson (tvåa) och Lars Selberg (trea).

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X