Kotka och Jonsson urstarka i Odlo High Trail Vanoise

Efter 67 km med 5400 höjdmeters stigning blev det en stark tredje plats för Mimmi Kotka i High Trail Vanoise. I herrklassen imponerade André Jonsson stort genom att springa in på en fjärde plats. Hans hittills bästa resultat i karriären.

Odlo High Trail Vanoise är ett tekniskt och riktigt tufft lopp med start och mål i franska Val d’Isère. Med start redan klockan 04:00 kunde största delarna av loppet genomföras i behaglig temperatur i den annars helt molnfria dagen. Inledningen av loppet passerar över en glaciär vilket var något André inte varit med om i loppsammanhang ännu.

– Nej, man behövde ha en typ av mini-stegjärn på skorna och jag fick köpa dem på plats här nere två dagar före loppet. Det var dock inga problem och springa med och jag är fantastiskt nöjd över min insats här nere. Ifol var jag fyra på ett liknande lopp på Madeira, men här var konkurrensen betydligt bättre. Det går definitivt åt rätt håll, säger en nöjd André som tar steg för steg mot att utmana den yttersta världseliten i den h är typen av tuffa bergslopp.

Även Mimmi Kotka var nöjd med sitt lopp, men fick slita hårt hela vägen då hon fortfarande kände av sitt tuffa lopp från Marathon du Mont Blanc i Chamonix där hon segrade för bara två veckor sedan. Upp till segrande Megan Kimmel Team Slomon fattades dryga 44 minuter efter cirka 9 timmars tävlingstid.

I herrklassen segrade urstarka spanjoren Luis Alberto Hernando, Team Adidas, 13min 59 sek före Aurélien Dunand-Pallaz. En bra bit in loppet hade André chans på tredjeplatsen, men i slutet fick ändå ge sig mot ryssen Dmitry Mityaev som knep bronset i loppet som också räknades som Europeiska mästerskap i skyrunning.

nk till fullständiga resultat

Foto: @iancorless.com

 

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X