Många starka längdskidåkare i premiären av Grönklitt Trail

Det blev en lyckad premiär av Grönklitt Trail i lördags. Många starka skidåkarnamn fanns på plats i startfältet som under premiäråret lockade hela 150 personer. Starkast i 15 km-klasserna var IFK Moras Erik Eriksson och Sara Wadman.

Efter en tight duell mellan den före detta långloppsskidåkaren Erik Eriksson och Lager 157 Skiteams Fredrik Byström kunde Eriksson i slutändan dra det längsta strået och segra med 11 sekunder. I damklassen var det också en kamp mellan IFK Moras Sara Wadman och Linda Hansson från Mora. I mål var det fördel Wadman med en dryg minuts marginal.

– Kul med ett lite annorlunda lopp där inte allt fokus är på att springa fort på väg eller bred stig. Här var det steniga och stökiga stigar samt passager genom myrmarker som gällde. Min form är bättre än i år än på länge. Tyvärr var det en löpare som skulle ha vunnit, men som sprang fel precis mot slutet, berättar Erik Eriksson.

 

Lager 157 Skiteams Fredrik Byström fick nöja sig med en andra plats, 11 sekunder bakom starka Erik Eriksson, IFK Mora.

I 6 km klassen blev det också Mora-seger genom den före detta elitorienteraren och Maria Bergkvist som i mål var 33 sekunder snabbare än Östersundstjejen Mathilda Björn. I herrklassen segrade också en stark längdskidåkare, Stefan Sunnerberg från Östgötaklubben SK Ringen.

Redan på förmiddagen drog barnens egna lopp, Bärra Trail, med två distanser på 600 meter respektive 1200 meter. Totalt kom cirka 50 barn till start och fick också träffa Grönklitts egen maskot Bärra.

Länk till fullständiga resultat

 

 

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X