Tät spurtstrid avgjorde Soteleden terräng marathon

När IK Granit arrangerade Soteleden terrängmarathon i helgen blev det en riktig solskenshistoria i det vackra vårvädret. Damernas huvudklass på 44 km bjöd också på en rafflande kamp ända in på mållinjen.

Det klassiska loppet med start och mål i bohuslänska Bovallstrand erbjuder en 21 km och en 44 km-bana. Ett unikt lopp genom att det på en så pass lång sträcka knappt innehåller några transportlöpningar utan nästan enbart följer små slingrande stigar på berghällar, i storskog och över äng och myrmark.

När vi ringer upp en av huvudarrangörerna Henrik Vangenmo under lördagseftermiddagen möts vi av en närmast lyrisk tävlingsarrangör.
-Det har gått så jäkla bra faktiskt. Otroligt vackert väder med ca 20 grader och solsken. Möjligtvis blev det lite chockvarmt för några av löparna som ännu inte är vana vid att springa i sådana här temperaturer. Många av löparna som kommer blir väldigt positivt överaskade över banan och menar att det måste vara en av Sveriges vackraste platser för traillöpning.

I herrarnas 44 km-klass segrade Andreas Petersson från anrika Göteborgs Skidklubb. Trots värmen menade han att det varit en riktigt bra dag i skogen och att det fanns gott om krafter kvar i kroppen hela vägen. Segermarginalen blev närmare 13 minuter för Andreas som aldrig behövde pressa det yttersta.

Desto tightare blev det alltså i damernas 44 km-klass som till slut avgjordes i en rafflande spurtstrid mellan Mirella Karlsson och Anna Larsson där Mirella till slut drog det längsta strået och segrade med en futtig sekund. De båda tjejerna kom tidigt i loppet i från övriga och sprang ihop under hela vägen fram till upploppet.

I 21 km-klasserna segrade Christin Ljungars och Thomas Abrahamsson.

Fullständiga resultat
Damer 21 km
Herrar 21 km
Damer 44 km
Herrar 44 km

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X