HeaderAD

Vecka 30 – Hemlängtanspass

Semestertider och vackert väder. Vad passar inte bättre än att komma ut på lite nya rundor i skogen och se sig omkring? Denna vecka är det hemlängtanspass i ny terräng som gäller. Så hitta en runda på ett lagom långt avstånd dit det går en buss eller pendeltåg, hoppa av och spring hem!

Ett tips är att välja ut en av alla fina fina leder som går igenom Sverige.

Långpass av den här varianten får gärna vara långa och gå långsamt. Fysiologiskt vill du bara ge kroppen mängdträning – långvarig träning på låg belastning som är en viktig grundpelare i träningsvardagen och som på sikt är viktig för att kunna få ut effekt av den intensiva träningen. Så, ingen stress – ta dig tid att prata om allt mellan himmel och jord med sällskapet eller njut av lugnet och tystnaden omkring dig.

En runda kan förslagsvis vara 15-25 km (välj +/- efter egen förmåga). Kom dock ihåg att fördela krafterna väl om du valt en längre runda än vad du är van vid. Öka dock inte för mycket i distans då det är lätt att dra på sig skador då man ju gärna fortsätter hela rundan även om man börjar få ont någonstans – man är ju redan på ”kortaste” vägen hem. Om du väljer en längre runda – se till att börja lugnt!

Ytterligare tips är att ha en lätt löparryggsäck där du kan stoppa i en extrajacka som du har på dig på resan ut samt lite vätska eller mindre näringstillskott exempelvis i form av en energibar om energin börjar tryta och det är en bit kvar hem. En löparryggsäck är en god investering för en traillöpare. Den håller över tid och ger dig större möjligheter till löpning. Ta också med lite pengar och mobiltelefon.

Hemlängtanslångpass är dessutom extra roligt att springa i grupp och perfekt för lediga semsterdagar när man har god tid på sig. Så dra ihop ett gäng, välj ut en plats och spring tillsammans hemåt! Ett sista tips är att om du inte avslutar passet hemma, så är det bra att ha med sig en torr undertröja om du behöver spendera några minuter i kollektivtrafiken från målet till hemmets värme. Har du inget sällskap?

Lycka till och njut av naturen!

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X