HeaderAD

Strålande fjällväder mötte löparna på BAMM

Efter två tuffa dagar i Riksgränsen är årets upplaga av BAMM avgjord. Fantastiskt löparväder, långa tuffa banor med lite mer teknisk navigering dag ett och enklare dag 2 mötte de närmare 300 patrullerna. Den nya arenan i Riksgränsen funkade också precis så bra som arrangören hoppats.

I BAMM tävlar deltagarna i tre olika tävlingsklasser, 30 km, 50 km eller 70 km fördelat på de två tävlingsdagarna. I 70 km-klassen segrade bland damerna Murphys lag med Hanna Forsberg och Marie Älvstrand. Efter nästan 18  timmars tävlingstid passerade de mållinjen, över fyra timmar före tvåorna the Hometeam med Malin Hagberg och Amanda Malis. I herrarnas 70 km-klass var det lag Härnöskeå med Erik Viklund och Jörgen Johansson som drog det längsta strået trots att Erik tvingades sy 6 stygn i underbenet efter ett fall under den första dagen. Knappt 30 minuter blev till slut segermarginalen ned till Marcus och Patrik Lindegårdh som tappade greppet på grund av ett större orienteringsmisstag under den inledande etappen.

I 50 km klasserna segrade skidorienteringstjejerna Evelina Wickbom och Emma Bergström och på herrsidan var Peter Erkki och Johan Zanders snabbast. Bäst tid hade dock segrarparet i mix-klassen där den duktiga orienteraren Johanna Edin sprang ihop med Rasmus Järvinen.

I 30 km-klasserna segrade No problem med Annie Forsberg och Frida Forsberg och bland herrarna segrade Norrbottens pärlor med John Nilsson och Niklas Nyberg.

Karta etapp 1

Karta etapp 2

Resultat

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X