Lyckad trailpremiär på Svampabanan i Skåne

Idag arrangerades premiären av Winter Cross Run i Tomelilla på Österlen. Loppet arrangerades på Svampabanan, välkänd i motocrosskretsar som värd för flera SM och VM i motocross. Cirka 220 deltagare stod på startlinjen...

Idag arrangerades premiären av Winter Cross Run i Tomelilla på Österlen. Loppet arrangerades på Svampabanan, välkänd i motocrosskretsar som värd för flera SM och VM i motocross.
Cirka 220 deltagare stod på startlinjen och fler av Skånes starkaste löpare fanns med, både i herr- och damklassen.
 [clear]
I långa herrklassen hade Hans Larsson från MAI och Daniel Karlsson från Revinge Sportklubb en stor ledning hela loppet även trots en fellöpning på cirka 300 meter som inte hindrade att de återtog ledningen direkt. Hans sprang sedan i mål som segrare på 30.31 min tätt följd av Daniel på 30.37 min. Peder Enoksson från Oxie tog tredjeplatsen på 31.11 min.
I damernas långa klass gjorde Amanda Nilsson en starkt insats och kom först i mål på 35.26 min (12:e tiden totalt), andraplatsen togs av ultralöparen Colette Coumans på tiden 38.33 min, medan Maria Göransson från Tetra Pak IF sprang in på tredjeplats med tiden 39.01 min.
[clear]
Det bjöds på tuffa backar på Svampabanan i Tomelilla dagens Winter Cross Run.

Det bjöds på tuffa backar på Svampabanan i Tomelilla dagens Winter Cross Run. Foto: Oskar Henriksson

[clear]
Freya Orban gjorde en riktig bra prestation i 4-km klassen där hon segrade på 19:28 min. På andra plats Marie Lennerhagen och Karin Björk tog tredje platsen. Segrare i herrarnas korta klass blev Johannes Andersson på tiden 15:45 min. På andra och tredje plats kommer Petter Löfstedt respektive Oskar Henriksson som gjorde inte bara ett starkt lopp men också en stor insats som funktionär!
 [clear]
För många deltagare var de många korta men branta backarna på den ovanliga banan en överraskande upptäckt!
 [clear]
Organisationen bakom Winter Cross Run var i efterhand väldigt nöjda med arrangemanget och hälsar att det självklart blir ett återkommande event.

Utvalda nyheter

Utvalda traillopp

Trailrunning Swedens lopp

25mar10:00PremiumHoka Torekov-Båstad21,4 kmLandskap:SkåneDistans Trailtour: :21,4 km

26aug08:00PremiumSalming Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 kmLandskap:DalarnaDistans Trailtour: :45 km

Löparresor

28okt(okt 28)15:00Löparweekend Baldersnäs HerrgårdDalslandLandskap:Dalsland

17maj(maj 17)14:00Trailresa TjeckienLiberec

Vi är sociala

Följ våra kanaler

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

My quality #running in 🇸🇪 #Sweden during September 2022🏃🏻‍♂️ 102km D+2.713m 🏁 Races: #trailövik 22k 👍 #HighCoastRunner #amanetta #trailrunner #rrcm #Docksta #högakusten #highcoast #skuleberget #iocorroqui #roadrunnersclubmilano #wilroad #trailrunning #trailrunningsweden #runsteepgethigh #verticalrunning #trailrunning #iononmiallenocorro #correre #traillöpning #slowbreathing 🤐#mouthtapedshut #nasalbreathing #verticalrunning #runningwild #somewishforitweworkforit #podismo 🙏 #grateful ...

Vecka 43 av 48. Det börjar ta sig igen. Ingen direkt större mängd på löpfronten denna vecka 54 k, men antar att det är bra att återgå lite långsamt till högre volymer. Siktar på större och större volym innan det blir att minska lite inför Kullamannen 100k om enbart 5 veckor 😱
Ser mycket framemot det loppet - det sista för denna säsong!
Sen blir det en lång träningsperiod inför kommande utmaningar.
Nu när jag gått ned i tid och får en ledig dag varannan vecka ser jag framemot mer tid till familj under helgerna samt långpass på den lediga dagen. Ska bli spännande och se vad det kommer att ge framöver!
.
.
Måndag: 40’ styrka
Tisdag: 65’ löpning
Onsdag: 70’ cykeltrainer
Torsdag: vila
Fredag: 60’ traillöpning
Lördag: 90’ traillöpning
Söndag: 70’ traillöpning
.
.

#tomorrowisyours #salomonrunning #salomon
#uthållighetsträning #älskalöpning #löpare #löpning #traillöpning #stiglöpning #trailrunning #ultralöpning #ultraträning #löpgruppleksand #trainingforultra #trailrunner #löpningärlivet #roadtoUTMB #runtoinspire #älskalöpning #endurancetraining #runshots #trailrunningsweden #kullamannen
...

Trailsnack

Vårt diskussionsforum på Facebook

 

Facebook Posts

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
3 days ago

Hallå! Nu vart det höst igen och med det- kolmörkt! 👀 Jag har två funderingar:

1) Tips på bra pannlampa med kombo laddningsbart batteri och AAA-batteri? Har testat båda typer av pannlampor, men skulle vilja ha något mer driftsäkert. Existerar det ens en sådan lampa att löpträna med, smidig och lätt med tillräcklig lumen? Hoppas någon vet!

2) Vilt 🦌 🐗. Jag bodde tidigare i en storstad och sprang mycket i skogarna runtom stan, har alltid min hund med mig. Har nu flyttat ut på landet och är är mycket vilt! Älg, hjort och den stora skräcken: vildsvin. Är livrädd att stöta på vilt i skogen i mörkret, framförallt med stor risk att reta upp viltet med min hund. Hur tänker ni som ger er ut, med eller utan hund?
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Min pannlampa börjar bli så gammal att det säkert finns mycket bättre nu, men när man börjat springa med 3000 lumen i skogen är det svårt att vänja sig med mindre😅 Jag hör och ser ofta rådjur, älg, räv och grävling men har aldrig sett vildsvinen som ska finnas där jag springer ibland. Jägarna verkar ha svårt att se och skjuta vildsvinen då de är oerhört skygga så jag känner mej trygg.

Hej! Har flera Silva lampor och är nöjd med alla, är de större så räcker de längre och tvärtom. Bara att fundera på vad man behöver, men det är sällan man behöver full ljusstyrka när det är snö (och kallt). Mest risk/chans för vilt är väl tidig morgon tycker jag. Oron är nog värre än risken, bilar dödar fler hundar än vilt.

Lumonite Compass R, 1200 lm är mycket populär och mycket bra, det är till och med många motionärer på orienteringsklubben som använder den, rimligt pris.. Sedan handlar allt om hur ofta man springer i mörker, hur mörkt, hur länge, prisklass osv. Jag har själv både lumonite compass r och en lumonite navigator 2 som är ganska dyr.. I premiumsegmentet finns lumonite, led x, m tiger och mila, samtliga är dyra.. sedan finns det kompakta lite billigare som petzl, silva med flera.. Jag slår ett slag för Lumonite Compass R, kompakt, superhållbar, bra ljus till rimligt pris.. Djur är det enda som är ofarligt i mörkret..

Lampor finns många nu som är bra. Har en som aldrig slocknar men tappar styrka den andra blinkar när det är viss tid kvar sen slocknar den tvärt. Jag har nästan alltid hund med mig. Har träffat på vildsvin och då skrek jag så de sprang. Jag blev paff så där av skriket. När jag hör dem grymta i skogen sjunger jag. När hjorten var runt skogs vägens Knut skrek jag: -försvinn det är min skog😱😂 men det är det ju inte. Det var grannens skog jag var i.😂😂 eller är det djurens? Ja ja. Djuren blir räddare än vi.

Vildsvinen kommer att grymta till och hinna springa undan, så det är lugnt. Det är värre med föräldrar som tror att du hotar deras unge, oavsett om det är en trut eller en älg :-)

Vildsvinen är ju nattaktiva så de flyttar sig långt innan du kommer i närheten även när det är mörkt. Jag springer i skogen där jag bor och det är mycket vildsvin där jag bor, på fyra år så har jag då bara sett vildsvin en gång och då sprang de iväg. När det gäller älg och hjort så hade du förmodligen också i skogarna runt stan. Nu skall man inte överdriva risken med att det finns vilt i skogen. Det är nog statistiskt farligare att springa på en väg med bilar eller att råka ut för något som kvinna när hon springer i ett motionsspår.

Hej! Vi har en guide på hemsidan med pannlampor anpassade för traillöpare. Du hittar den här: trailrunningsweden.se/utrustning/pannlampa/ Om du köper pannlampan hos Outnorth har du även 20% rabatt med koden TRAILSWE20. Lycka till med mörkerlöpningen i höst och vinter!

Jag älskar min Silva Trailrunner Free H. Känns knappt att man har den på huvudet och den har både AAA och batteri som laddas med USB. Trailrunning Sverige har med den på sin länk ovan 😊

View more comments

3 days ago

Söker nya löpskor med lågt drop 4mm och ett par som inte har för mycket "sula" Jag upplever att de flesta skor jag kollat på har mer än 30mm i sula.

Jag behöver mindre än så och inget formande foam då mina knän inte fixar det.

Finns det några förslag?
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Joe Nimble har en sko med 0 dropp, bra plats för foten och ingetformande foam. 10mm sula om jag minns rätt.

Altra running :)

Topo athletic har olika skor med 0, 3 eller 5 mm topoathletic.se/

Jag köpte precis ett par Altra Lime peak 6. Otroligt bra sko, inget drop, bred tåbox och lite dämpning.

Min nya favorit är Inov8 Trailfly G270, 0 drop och bra plats för tårna. Dock inte lika breda som Altra (springer även i Lone Peak och Joe Nimble addict) utan sitter lite stadigare på foten.

Inov8 x-talon 255

Har haft Sauconys Kinvara som asfaltssko under många år nu. Vi trivs fint ihop! 🙂

Saucony Peregrine

Älskar mina inov8 trailtalon 235. 4mm dropp, mycket markänsla och lätta. Grymt bra grepp på hala stenar. X-talon är också bra om det är mycket lerigt och blött.

Topo

Inov 8😍

Altra är the shit

Titta på märken som gör orienteringsmodeller, alternativt rena barfotaskor.

Låter som Saucony Kinvara (kortare distanser) eller Saucony Ride (längre distanser).

Vj Spark kan jag starkt rekommendera. Låg stackhöjd, lagom dämpning, följsamma och riktigt bra grepp

Altra escalante alt Altra racer 💥

Har kört Salming Elements länge nu. Lätta, smidiga och bra grepp med skogen. Man slipper klumpigheten som man får med mer dämpade skor.

View more comments

Nu kompletterar vi årets trailskoguiden med fyra fina modeller från HOKA. Och inte nog med det. Fram till måndag (3 oktober) har du även 25% rabatt på alla Hokas modeller hos vår partner Outnorth. Använd koden HOKA-25 i kassan.

I Trailskoguiden kan du läsa mer om årets modeller Zinal, Tecton X, Mafate Speed 4 och Speedgoat 5 Wide: trailrunningsweden.se/utrustning/trailskor/hoka-one-one/
... Se merSe mindre

3 days ago
Trailrunning Sweden

... Se merSe mindre

1 week ago

Kan man kapa remmarna på Salomon Adv Skin 12? Är så många som fladdrar runt. Hur gör man med ändarna isf? Knyter? Använder plastbiten på något sätt? ... Se merSe mindre

Kan man kapa remmarna på Salomon Adv Skin 12? Är så många som fladdrar runt. Hur gör man med ändarna isf? Knyter? Använder plastbiten på något sätt?

Kommentarer på Facebook

Tröttnade också på remmarna. Så jag köpte en ny north face

Vissa av remarna går att knyta loss

Ser ut att vara samma system som på min Salomon Sense Pro 5. Jag har klippt ner och knutit nytt stopp för att slippa 20cm snodd som slänger omkring.

Alla remmar kan tas bort om man vill . Dom sitter ej fast. Jag har quiver till mina polls. Därför tog jag bort alla onödiga remmar

Man knäpper ju bara fast dem i samma knäppfästen en gång till?…

Jag gömmer den bara "innanför" ena sidan på västen. Enkelt och funkar hur bra som helst! 😊

View more comments

Hämta fler

Poddar

Här samlar vi alla för Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden. Trevlig lyssning!

 

Nyhetsbrev

Prenumerera på våra nyhetsbrev och få tillgång till specialerbjudanden.

 

Meny

X
X