Tips på lopp - Bocksten Trailrun 2 juli 2016

Den 2 juli är det dags för den andra upplagan av Bocksten Trailruns sommarlopp. Vi har träffat Mattias Skärbäck, en av de drivande krafterna bakom loppet  som slingrar sig genom naturreservaten i Åkullas bokskogar.  Åkulla bokskogar är ett femtio kvadratkilometer stort naturområde som ligger i det inre av Halland i den triangel som Varberg, Falkenberg och ...

BTR2

Den 2 juli är det dags för den andra upplagan av Bocksten Trailruns sommarlopp. Vi har träffat Mattias Skärbäck, en av de drivande krafterna bakom loppet  som slingrar sig genom naturreservaten i Åkullas bokskogar. 

Åkulla bokskogar är ett femtio kvadratkilometer stort naturområde som ligger i det inre av Halland i den triangel som Varberg, Falkenberg och Ullared bildar. Inom området finns ett tjugotal sjöar och flera naturreservat. I dag anses det vara ett av Sveriges främsta bokskogsområden med tanke på den rikedom av ovanliga och hotade arter som finns där.

När kompisgänget som vuxit upp i Tvååker utanför Varberg ifjol bestämde sig för att starta upp traillopp visste de inte alls vilket gensvar det skulle bli, men när premiärupplagan lockade fler än 400 löpare insåg de intresset som idag finns för att springa traillopp. Efter att ha vuxit upp i området och genom åren löpt otaligt antal löprundor i terrängen känner de till var de hittar de bästa banstråken och hur en spännande och utmanande bana för deltagaren kan strängas.

- Vi har nu lagt ner åtskilliga timmars jobb för att få till en bra bana, som till 70 procent är förlagd till små härliga trailstigar och även offtrail-inslag i den öppna bokskogen. Det har heller inte varit helt lätt att få tillstånd från Länsstyrelsen, men nu har det löst sig, jublar Skärbäck.

Bocksten Trailrun är ett motionsevenemang där man som deltagare väljer mellan 10 eller 21 km. Det är tidtagning i loppet, men de flesta genomför det enbart med målsättningen att ta sig runt. Det går bra att anmäla sig fram till tävlingsdagen för den som behöver vänta och känna in dagsformen.

 

Bocksten TR

 

Stöttar barncancefonden

För varje anmälan till loppet skänker arrangören 50 SEK till barncancerfonden i Varberg. På fjolårets sommar- och vinterlopp resulterade det i ett bidrag på totalt 30 000 SEK.

Läs mer om Bocksten Trailrun här.

Utvalda nyheter

Utvalda traillopp

Trailrunning Swedens lopp

Löparresor

Vi är sociala

Följ våra kanaler

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

Thursday Run 💧☁️
Muddy, wet and technical run.
Really fun out on the traila today!
11k - 5.50/km - 60 min.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

#beard #trailrun #löparglädje #instarunner #outdoor #bearded #pogonophile #runaddict #getoutdoor #traillöpning #instarun #workoutmotivation #runningismytherapy #runblog #trainingday #happyrunner #runner #trailrunners #outdoorsweden #trailrunner #löpning #runtoinspire #dadlife #goprohero10 #athleticwear #trailrunnersofinstagram #sidebeard #activelifestyle #trailrunningsweden
...

Salming Idre Fjällmaraton är något att längta till. Elisabeth kollar in de tre banorna Vargens Stig - 12 km, Björnens Stig - 28 km och Renens Stig - 45 km. Häng med ut och få en inblick av vad som väntar löparna den 20 augusti. @idrefjallmara #trailrunningsweden #trstrailtour #idrefjällmaraton #blioslagbar #salmingrunning #idrefjäll ...

Hur ser egentligen banorna ut? Vi skickade ut Elisabeth i terrängen för att förmedla en del av vad som väntar dig den 20 augusti. Du kan även studera kartor och höjdprofiler på hemsidan🏃🏃🏼‍♀️. #blioslagbar #idrefjällmaraton #salmingrunning

#trailrunningsweden #uswe #idrefjäll #omedrinks #enervit #fjällmaraton #polar #mtigersports #flowlife
...

A lot of woods to play around in up here🌲Exploring new trails every run🏃🏻

“Double distance day” today, with 13k in the morning and 11k in the evening (including strides 10 x 30s/60s).

The miles are ticking into the books 📓#run #laufen #løb #juoksu #löpning #hokafans #runnershigh #runningterritory #löpare #hardlopen #courir #instarunners #ultrarunner #runnersworld #mountainrunning #trailrunning #runnerslife #runninginspiration #runningmotivation #trailrunner #trailrunningsweden #timetofly #runningcommunity #runnersworldswe #runninglife
...

Trailsnack

Vårt diskussionsforum på Facebook

 

Facebook Posts

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
5 days ago

Hej! Har två biljetter till Icebug eXperience West Coast Trail 75km, Hunnebostrand 2-4 september. Pris 1800kr styck. Säljes pga tidsbrist. ... Se merSe mindre

2 weeks ago

Verkar som min Garmin Forerunner 235 börjar ge upp. Är supernöjd med den då den täcker mitt behov bra. Men om jag ändå ska köpa en ny så skulle jag kunna tänka mig en variant där man i förväg kan lägga in en rutt/karta. Har ni några tips? ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Forerunner 955 är den mest prisvärda Garminklockan med karta/navigering. Fenix 7 har bättre batteritid, men kostar en rejäl slant. Forerunner 255 är också nysläppt, om du inte behöver karta.

Epix gen2, skärmen är grym! Eller 955 ifall epix är för dyr.

När du valt klocka så kan du enkelt skapa rutter via dynamic.watch och ladda upp till klockan

3 weeks ago

Halloj!

Funderar på nya skor då mina nuvarande VJ Irock 3 börjar gjort sitt.

Söker en sko med något mera dämpning.

Har tittat på Saucony Peregrine och VJ Ultra.

Någon som har dessa skor?
... Se merSe mindre

Halloj!

Funderar på nya skor då mina nuvarande VJ Irock 3 börjar gjort sitt.

Söker en sko med något mera dämpning.

Har tittat på Saucony Peregrine och VJ Ultra.

Någon som har dessa skor?

Kommentarer på Facebook

Testa VJ Maxx om du gillar VJ.

Jag har VJ ultra och kör terräng och swimrun med dom. Har kört som längst 3 mil med VJ Ultra utan problem. Tycker att dom har helt ok dämpning för att vara en terrängsko. Bättre än mina tidigare Icebug skor. Har ej testat VJ Irock så jag kan inte jämföra med dom skorna.

Gick från Irock till Ultra. Betydligt bredare och mer dämpad sko, men grymt grepp! Perfa för trail och swimrun!

Jag gick från odämpade Salomon s-lab sense till Peregrine 12 och är supernöjd 👍 Var rädd att jag skulle tappa för mycket markkontakt men är som sagt jättenöjd

Hämta fler

Poddar

Här samlar vi alla för Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden. Trevlig lyssning!

 

Nyhetsbrev

Prenumerera på våra nyhetsbrev och få tillgång till specialerbjudanden.

 

Meny

X
X