Sifvert krossade rekordet upp på Kebnekaise

Norrtäljesonen Erik Sifvert krossade i dagarna rekordet på backrace upp på Kebnekaises topp. Med tiden 1:50:55 straffade han klart den tidigare rekordhållaren Jerker Lysells tid på 1:59:16 minuter. Loppet startar...

keb2

Norrtäljesonen Erik Sifvert krossade i dagarna rekordet på backrace upp på Kebnekaises topp. Med tiden 1:50:55 straffade han klart den tidigare rekordhållaren Jerker Lysells tid på 1:59:16 minuter.

Loppet startar och går i mål vid entrén till fjällstationen och däremellan skall toppen besökas.

- Definitvt en av mina största meriter och det känns speciellt att vara den snabbaste uppför Sveriges högsta topp, meddelar Erik över telefon.

- Jag sprang på hårt ifrån start och kände att benen svarade och jag kunde hitta drivet i steget uppåt. Jag hade satt upp mellantider i huvudet och redan efter första halvtimmen började jag känna att jag började få en liten lucka på tiderna. Jag var väldigt trött på sista platån upp till toppen men orkade ändå hålla i det hyfsat. Utför kände jag mig kontrollerad och relativt avslappnad trots en del stenskravel då snöläget inte var helt optimalt.

Sedan fem år tillbaka arbetar 27-årige Sifvert som guide vid Kebnekaises fjällstation och har även tävlat uppför toppen vintertid, då han i vintras på samma plats tog SM silver i skidalpinism.

- I stort sett årligen har jag testat att sätta rekordet, men tidigare aldrig klarat 2h-gränsen. För två år sedan sprang jag ihop med Emelie Forsberg som sprang på 2:00:40, medan jag hade 2:04, påpekar Erik och fortsätter:

- Emelies rekord för damer är extremt bra och kommer nog att stå sig väldigt länge. Under mina år som guide har jag genomfört sträckan många gånger och lärt mig vilka passager man behöver ta för att snabbast ta sig upp. När jag kom upp på toppen på 1h 17 min, vilket var 3 min snabbare än mitt bästa scenario insåg jag att det kunde gå om jag inte gjorde några misstag utför. Vid jökelbäckens slut var jag säker på att fixa det.

Erik berättar även att det finns två leder upp varav den östra är den bästa för att springa snabbt. Det gäller även att träffa rätt vecka då vädret spelar stor roll för sluttiden. - Optimalt är att det ligger hårt packad snö i de lägre delarna, men ändå inte är så mycket att man behöver pulsa för mycket mot slutet, förklarar Erik.

Totalt sett har ett 20-tal löpare gett sig på utmaningen att slå rekordet genom åren. Det blir spännande att se hur länge Erik Sifverts tid kommer att stå sig som rekord. Hans närmaste äventyr blir ett försök att besöka Sveriges alla 2000 meters toppar i följd med en kompis.

Rekordförsöket på Strava

Fotograf: Johan Östman

keb3

Keb1

Utvalda nyheter

Loppen du vill springa

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

För dig som vill tävla, jaga tider och placeringar. I lag eller individuellt.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Traillopp

Loppen du vill springa

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Swedens Shop

Vi är sociala

🇸🇪🏃‍♂️ Meet Tomas amneskog #teamarduua gearing up for #GotRun Trail Fest, the Swedish Championship in #UltraTrail arranged by run_raisers!

This thrilling race will unfold on the enchanting island of Gotland, nestled in the Baltic Sea. The primary aim is to bring together a vibrant community of #ultrarunners for a weekend getaway on March 16th, where they'll explore scenic trails and enjoy each other's company.

amneskog shares his excitement, stating, "I'm mostly looking forward to the camaraderie around and during the race, and of course the competitive aspect of this particular race as it's the Swedish Championship in #UltraTrail.

👟 The Swedish Championship doesn't require complicated qualifications; it's open to all who can tackle 81km in terrain and are members of a club.

🏞️ Tomas' training regimen is rigorous, comprising 14 sessions per week totaling 15 hours, with a focus on 8 hours of intense running. Despite challenges posed by COVID disruptions, Tomas adapts by incorporating more intensity into his training routine.

👏 Arduua #TrailRunningCoaching and Coach Fernando's fernandoarmisentrailrunning unwavering support have been instrumental in Tomas' preparation, providing personalized training plans and race-specific adjustments for optimal performance.

💪 Race Training Tip from Tomas: Train to run at your intended race pace, with the same type of energy you'll have during the race. It's beneficial to do a long run covering half the distance 5 weeks before, using the equipment you'll wear on a course similar to the race terrain and elevation.

Get ready to witness Tomas Amneskog's determination and passion at Gotrun as he represents Team Arduua and aims for greatness! 🌟

arduua
Where the magic happens!

Race partners 👏👏👏
runnersstoreswe
salomonsverige
barndiabetesfonden_
silvaglobal
umarasports
wisbyultraloparforening:
 
#Arduua #UltraCoaching #UltraTrailCoaching #TrailRunningCoach #RunningCoach #RunningCoaching #UltraTrailRunning #Trail #TrailRunningCommunity #TrailRunning #UltraRunning #UltraRunner #UltraTrailRunner #TrailRunningSweden #UltraMarathon #Traillöpning #UltraTrailLöpning #UltraLöpning #Löpning

🇸🇪🏃‍♂️ Meet Tomas amneskog #teamarduua gearing up for #GotRun Trail Fest, the Swedish Championship in #UltraTrail arranged by run_raisers!

This thrilling race will unfold on the enchanting island of Gotland, nestled in the Baltic Sea. The primary aim is to bring together a vibrant community of #ultrarunners for a weekend getaway on March 16th, where they`ll explore scenic trails and enjoy each other`s company.

amneskog shares his excitement, stating, "I`m mostly looking forward to the camaraderie around and during the race, and of course the competitive aspect of this particular race as it`s the Swedish Championship in #UltraTrail.

👟 The Swedish Championship doesn`t require complicated qualifications; it`s open to all who can tackle 81km in terrain and are members of a club.

🏞️ Tomas` training regimen is rigorous, comprising 14 sessions per week totaling 15 hours, with a focus on 8 hours of intense running. Despite challenges posed by COVID disruptions, Tomas adapts by incorporating more intensity into his training routine.

👏 Arduua #TrailRunningCoaching and Coach Fernando`s fernandoarmisentrailrunning unwavering support have been instrumental in Tomas` preparation, providing personalized training plans and race-specific adjustments for optimal performance.

💪 Race Training Tip from Tomas: Train to run at your intended race pace, with the same type of energy you`ll have during the race. It`s beneficial to do a long run covering half the distance 5 weeks before, using the equipment you`ll wear on a course similar to the race terrain and elevation.

Get ready to witness Tomas Amneskog`s determination and passion at Gotrun as he represents Team Arduua and aims for greatness! 🌟

arduua
Where the magic happens!

Race partners 👏👏👏
runnersstoreswe
salomonsverige
barndiabetesfonden_
silvaglobal
umarasports
wisbyultraloparforening:

#Arduua #UltraCoaching #UltraTrailCoaching #TrailRunningCoach #RunningCoach #RunningCoaching #UltraTrailRunning #Trail #TrailRunningCommunity #TrailRunning #UltraRunning #UltraRunner #UltraTrailRunner #TrailRunningSweden #UltraMarathon #Traillöpning #UltraTrailLöpning #UltraLöpning #Löpning
...

7 0
Traillöpning på Tjurpannan 👉 Den bästa sortens traillöpning. 

🗓️ 12 okt, 2024
📏 22 km
🥳 tanumstrand 
🥂FINAL outnorth TRAILTOUR

#bohuslänsbästa #outnorthtrailtour #trailrunningsweden #kvillebynssk #tanumstrand #enervit #dacia

Traillöpning på Tjurpannan 👉 Den bästa sortens traillöpning.

🗓️ 12 okt, 2024
📏 22 km
🥳 tanumstrand
🥂FINAL outnorth TRAILTOUR

#bohuslänsbästa #outnorthtrailtour #trailrunningsweden #kvillebynssk #tanumstrand #enervit #dacia
...

43 0
Runstreak day 1227

Samma runda som igår. Nästan samma tid också. Men kände mig piggare idag. Avslutade kvällen med lite teknisk träning med klubben.

//

Same round as yesterday. Almost the same time too. But I felt more energetic today. Ended the evening with some technical training with the club.

Shoes:  salming greyhound

Follow me on Instagram and now youtube!
https://www.youtube.com/channel/UCMbCcsHJoABtlutORSxGkrg

#swedenrunners #running #runningmotivation #icebug #garmin #trailrunningsweden  #löparglädje #love2run #instarunners #summerrunnig #runstreak #loverunning #blioslagbar #runnig #runstreaksverige #runstreaksverige2023 #älskarlöpning #instarunnerteam #trailsportswear #stravarun #stravarunning #sverigespringer #börjesalming #idrefjallmara #bergspringswedenrunners #runningmotivation #trailrunningsweden  #löparglädje #love2run #instarunners #idrefjällmaraton #summerrunnig #runstreak #loverunning #blioslagbar #runnig #runstreaksverige #runstreaksverige2023 #älskarlöpning #instarunnerteam #trailsportswear #stravarun #stravarunning #sverigespringer  #österlentrail

Runstreak day 1227

Samma runda som igår. Nästan samma tid också. Men kände mig piggare idag. Avslutade kvällen med lite teknisk träning med klubben.

//

Same round as yesterday. Almost the same time too. But I felt more energetic today. Ended the evening with some technical training with the club.

Shoes: salming greyhound

Follow me on Instagram and now youtube!
https://www.youtube.com/channel/UCMbCcsHJoABtlutORSxGkrg

#swedenrunners #running #runningmotivation #icebug #garmin #trailrunningsweden #löparglädje #love2run #instarunners #summerrunnig #runstreak #loverunning #blioslagbar #runnig #runstreaksverige #runstreaksverige2023 #älskarlöpning #instarunnerteam #trailsportswear #stravarun #stravarunning #sverigespringer #börjesalming #idrefjallmara #bergspringswedenrunners #runningmotivation #trailrunningsweden #löparglädje #love2run #instarunners #idrefjällmaraton #summerrunnig #runstreak #loverunning #blioslagbar #runnig #runstreaksverige #runstreaksverige2023 #älskarlöpning #instarunnerteam #trailsportswear #stravarun #stravarunning #sverigespringer #österlentrail
...

8 0
Dags för något nytt? Unna dig en ny löparoutfit!

Se under länken Löparkläder i bion.

#löpning #löparglädje #löpare #løp #running #runner #runningmotivation #runninginspiration #runnersofinstagram #instarunners #instarunner #runningdirectse #runnerscommunity #runforfun #runforlife #trail #trailrunning #trailrunner #trailrunningsweden

Dags för något nytt? Unna dig en ny löparoutfit!

Se under länken Löparkläder i bion.

#löpning #löparglädje #löpare #løp #running #runner #runningmotivation #runninginspiration #runnersofinstagram #instarunners #instarunner #runningdirectse #runnerscommunity #runforfun #runforlife #trail #trailrunning #trailrunner #trailrunningsweden
...

5 0
Enough 😌. When you let work get the best of you. Raise your hand if you’re like me and give a lot at work? 🙋‍♀️ Now it has been a couple of weeks where the energy hasn’t been enough for training after work. Time to review my habits and limit myself at work. I enjoy myself too much at work and want to do more. - It will be too much🤪. Lucky for me I know myself 😅. Here we go again😂. Anyway today was wonderful 90 min of breathing the forrest on snowy wet trails 🐾🐾🐾🐾
.
.

.

#ultra #ultrarunning #run #runnersofinstagram #runner #trailrunning #trail #outdoors #löpning #instarunners #instarunner #runnersworld #hiking #löpning #adventure #springa #running #instagood #story #reels #worldrunners #löpare #bodyfitness #trailrunningsweden #runninggirl #instarun #löparglädje #laufen #goodvibes #gymmotivation

Enough 😌. When you let work get the best of you. Raise your hand if you’re like me and give a lot at work? 🙋‍♀️ Now it has been a couple of weeks where the energy hasn’t been enough for training after work. Time to review my habits and limit myself at work. I enjoy myself too much at work and want to do more. - It will be too much🤪. Lucky for me I know myself 😅. Here we go again😂. Anyway today was wonderful 90 min of breathing the forrest on snowy wet trails 🐾🐾🐾🐾
.
.

.

#ultra #ultrarunning #run #runnersofinstagram #runner #trailrunning #trail #outdoors #löpning #instarunners #instarunner #runnersworld #hiking #löpning #adventure #springa #running #instagood #story #reels #worldrunners #löpare #bodyfitness #trailrunningsweden #runninggirl #instarun #löparglädje #laufen #goodvibes #gymmotivation
...

177 7
Bra för kropp och huvud men riktigt tungt och kämpigt 🐌

Bra för kropp och huvud men riktigt tungt och kämpigt 🐌 ...

64 7
Som vi längtar efter en vår på stigarna…👌. #trailrunningsweden #trslöpargrupper #uswe

Som vi längtar efter en vår på stigarna…👌. #trailrunningsweden #trslöpargrupper #uswe ...

44 0
[custom-facebook-feed feed=16]

Nyhetsbrev

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går hon på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X