Hallands bästa traillöpning

Traillöpning i

Halland

Läs mer

"Sveriges bästa traillöpning" fortsätter sin färd genom landet och stannar till i Halland. Här får vi hjälp av Falkenbergs Johan Jonsson som är en av distriktets mest hängivna traillöpare och även löparcoach.

Johan är även en flitig arrangör av lopp och löpargrupper och till helgen väntar hans lopp FBGcrossRun som är en stafett på motocross-banan i Getinge utanför Falkenberg. Till vardags jobbar han som snickare, men har under senare år även gjort en satsning på friidrottsbanan med främst 400 meter som specialgren.

Namn: Johan Jonsson
Ålder: 38
Tränar: Trail så fort möjlighet ges
Bor: Falkenberg

[divide]

Hallands topp 5

1. Åkulla
Med hela 12 stycken väl uppmärkta leder är Åkulla min klara favorit och på grund av det korta avståndet det område som jag reser oftast till. Här finns härligt mjuka stigar i bokskog, men även områden med tall. Favoritspåret och min främsta rekommendation är Skogsbostigen till Hiaklitten med 5,4 km och 300 höjdmeter.

2. Kaneberg - Skedalaskogen
Kaneberg ligger i Skedalaskogen strax öster om Halmstad och har också ett stort urval av uppmärkta leder. Här finns riktigt trollskog och stark kupering med några riktigt rejäla sluttningar. På Kaneberg kan man även få fina rundor längs mindre vattendrag och tjärnar.

 

3. Hallandsleden
Hallandsleden tar över från Skåneleden och slingrar sig igenom hela Halland upp till Bohusleden. Den är mycket växlande så gillar man variationen med öppna landskap och skog kan man hitta fina sträckningar. Leden är dessutom bra uppmärkt och det finns bra kartor. Min personliga favorit är att starta i Åkulla och springa leden norröver.

4. Sandsjöbacka naturreservat
Sandsjöbacka ligger längst norr ut och är Hallands största naturreservat på land. Ljunghedar och omväxlande med små sjöar och skog. Här finns flera vandringsleder och många mindre stigar som passar perfekt för traillöpning.

Sandsjöbackas öppna hedlandskap fungerar fint för löpning såväl sommar som vinter. Här en bild från Sandsjöbacka Trail som årligen arrangeras i januari månad. Foto: Christer Hedberg.

5. Prins Bertils Stig
Prins Bertils stig bjuder på en härlig upplevelse av natur och kultur längs den 18 km långa kustled som börjar vid Halmstads slott och slutar i Möllegård. Stigen passar såväl unga som gamla, vandrare eller löpare.

Prins Bertils Stig startar i centrala Halmstad och slingrar sig norrut längs med kusten. Foto: Hallands Ultra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

sön20oktalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail0,4 km, 3 km, 8 km, 16 kmLandskap:GöteborgAnmälan

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Nyhetsbrev

Inspiratörer

 • Löpargrupper i Göteborg del 3 - Forest Femmes Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
 • Broken. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vardag Anna Carlsson
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X