Södermanlands bästa traillöpning

Allt om traillöpning i

Södermanland

Läs mer

"Sveriges bästa traillöpning" tar sig till Södermanland och får hjälp av Annica Gustafsson med tips om landskapets bästa traillöpning. Här delar hon frikostigt med sig av sina absoluta smultronställen.

Annica är en mångsysslare av rang vad gäller konditionsträning och älskar att upptäcka naturen genom löpning, skidåkning och cykel. Till vardags jobbar hon som ingenjör på Energimyndigheten och har tidigare tävlat i orientering på högsta elitnivå med 10-mila segrar och SM-segrar i stafett.

Namn: Annica Gustafsson
Ålder: 33 år
Tränar: Det mesta där man får vara utomhus
Bor: Strängnäs
Målsättning 2017: Våga ställa upp i ett swim-run

[divide]

Södermanlands topp 5

1. Åkers Bergslag
Det här är nog Sörmlands mest hemliga löparparadis och min personliga favorit. Förutom det fina milspåret från Ulvastugan bjuder både Sörmlandsleden och Marviksleden på vacker löpning längs Marvikssjöarna. Om man springer närmast Marvikarna är det rejält kuperat men det går också att springa uppe på kanten och bara njuta av utsikten.

2. Sörmlandsleden, Mölnbo-Järna
Sörmlandsleden är såklart lite av hjärtat i Sörmländsk traillöpning och en av mina favoritsträckor är sträckan mellan Mölnbo och Järna. Ta pendeltåget till Mölnbo och spring tillbaka till stationen i Järna, perfekt sätt att utnyttja kollektivtrafiken. På den här sträckan möts man av små, tekniska stigar i varierad terräng och så fina sjöar förstås!

3. Tunaberghalvön, Nävekvarn
Det här området finns i allra södraste Sörmland och ganska långt hemifrån mig, men berg, hav, historiska miljöer och fina stigar, motiverar definitivt den längre resan. Sörmlandsleden går genom området, men också många andra utmanade stigar.

Foto: Niklas Holmström.

4. Gyllenhielmska leden, Sundbyholm
Den här leden springer jag ibland efter jobbet på sommarkvällarna. Längs sträckan från Slätviken till Sundbyholm finns flera badplatser att avsluta passet vid. Man får heller inte missa Sundbyholms naturreservat, bokskog känns exotiskt för en sörmlänning.

Foto: Niklas Holmström.

5. Vilsta friluftsområde, Eskilstuna
Ibland är det mest lättillgängliga också det bästa. Precis i utkanten av Eskilstuna hittar man Vilsta friluftsområde med många uppmärkta leder och spår. Mestadels småkuperat ute i skogen men det går också att avsluta med ett par intervaller uppför slalombacken.

Foto: Eskilstuna.se

Allt om traillöpning i

Södermanland

Läs mer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

sön20oktalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail0,4 km, 3 km, 8 km, 16 kmLandskap:GöteborgAnmälan

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Nyhetsbrev

Inspiratörer

 • Löpargrupper i Göteborg del 3 - Forest Femmes Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
 • Broken. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vardag Anna Carlsson
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X