Kotka och Jonsson urstarka i Odlo High Trail Vanoise

Efter 67 km med 5400 höjdmeters stigning blev det en stark tredje plats för Mimmi Kotka i High Trail Vanoise. I herrklassen imponerade André Jonsson stort genom att springa in på en fjärde plats. Hans hittills bästa resultat i karriären.

Odlo High Trail Vanoise är ett tekniskt och riktigt tufft lopp med start och mål i franska Val d’Isère. Med start redan klockan 04:00 kunde största delarna av loppet genomföras i behaglig temperatur i den annars helt molnfria dagen. Inledningen av loppet passerar över en glaciär vilket var något André inte varit med om i loppsammanhang ännu.

– Nej, man behövde ha en typ av mini-stegjärn på skorna och jag fick köpa dem på plats här nere två dagar före loppet. Det var dock inga problem och springa med och jag är fantastiskt nöjd över min insats här nere. Ifol var jag fyra på ett liknande lopp på Madeira, men här var konkurrensen betydligt bättre. Det går definitivt åt rätt håll, säger en nöjd André som tar steg för steg mot att utmana den yttersta världseliten i den h är typen av tuffa bergslopp.

Även Mimmi Kotka var nöjd med sitt lopp, men fick slita hårt hela vägen då hon fortfarande kände av sitt tuffa lopp från Marathon du Mont Blanc i Chamonix där hon segrade för bara två veckor sedan. Upp till segrande Megan Kimmel Team Slomon fattades dryga 44 minuter efter cirka 9 timmars tävlingstid.

I herrklassen segrade urstarka spanjoren Luis Alberto Hernando, Team Adidas, 13min 59 sek före Aurélien Dunand-Pallaz. En bra bit in loppet hade André chans på tredjeplatsen, men i slutet fick ändå ge sig mot ryssen Dmitry Mityaev som knep bronset i loppet som också räknades som Europeiska mästerskap i skyrunning.

nk till fullständiga resultat

Foto: @iancorless.com

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

lör24augalldayalldayFeatured2XU Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 kmRegion:DalarnaAnmälanDeltagare

lör24aug10:0016:00FeaturedStockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmRegion:Stockholm

30aug(aug 30)09:0001sep(sep 1)15:00FeaturedIcebug Xperience West Coast Trail72 kmRegion:Bohuslän

lör14sepalldayalldayFeaturedÄngsö Trail Run6 km, 12 km, 25 km, 50 kmRegion:Västmanland

lör21sep11:00FeaturedVästgötaloppet trail7,5 km, 11 km, 17 km, 27 kmRegion:VästergötlandAnmälanDeltagare

27sepallday29alldayFeaturedSWEARE ÅRE TRAIL TOUR7 km, 14 km, 24 km, sprintRegion:JämtlandAnmälanDeltagare

lör28sep11:0016:00FeaturedÖved Trail5 km, 10 kmRegion:Skåne

lör05okt11:00FeaturedHärnö Trail9 km, 21 kmRegion:Ångermanland

lör12okt12:3015:00FeaturedRya Åsar Trail Run11,6 kmRegion:VästergötlandAnmälanDeltagare

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmRegion:Stockholm

Nyhetsbrev

Inspiratörer

 • Arosa/Lenzerheide äventyr i Schweiz Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • När dagisbacillerna vinner... Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Egentligen persade jag på halvmaraton i våras... Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Vlog V33 - Spränger milvallen på loppet 6 Sjöar Tony Hoffstrom
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X