Många starka längdskidåkare i premiären av Grönklitt Trail

Det blev en lyckad premiär av Grönklitt Trail i lördags. Många starka skidåkarnamn fanns på plats i startfältet som under premiäråret lockade hela 150 personer. Starkast i 15 km-klasserna var IFK Moras Erik Eriksson och Sara Wadman.

Efter en tight duell mellan den före detta långloppsskidåkaren Erik Eriksson och Lager 157 Skiteams Fredrik Byström kunde Eriksson i slutändan dra det längsta strået och segra med 11 sekunder. I damklassen var det också en kamp mellan IFK Moras Sara Wadman och Linda Hansson från Mora. I mål var det fördel Wadman med en dryg minuts marginal.

– Kul med ett lite annorlunda lopp där inte allt fokus är på att springa fort på väg eller bred stig. Här var det steniga och stökiga stigar samt passager genom myrmarker som gällde. Min form är bättre än i år än på länge. Tyvärr var det en löpare som skulle ha vunnit, men som sprang fel precis mot slutet, berättar Erik Eriksson.

 

Lager 157 Skiteams Fredrik Byström fick nöja sig med en andra plats, 11 sekunder bakom starka Erik Eriksson, IFK Mora.

I 6 km klassen blev det också Mora-seger genom den före detta elitorienteraren och Maria Bergkvist som i mål var 33 sekunder snabbare än Östersundstjejen Mathilda Björn. I herrklassen segrade också en stark längdskidåkare, Stefan Sunnerberg från Östgötaklubben SK Ringen.

Redan på förmiddagen drog barnens egna lopp, Bärra Trail, med två distanser på 600 meter respektive 1200 meter. Totalt kom cirka 50 barn till start och fick också träffa Grönklitts egen maskot Bärra.

Länk till fullständiga resultat

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spännande lopp

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Nyhetsbrev

Inspiratörer

 • Vi testar Icebugs sko NewRun! Bröderna Backa
  Läs mer
 • Kan jag kalla mig löpare? Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Satsning på längdskidåkning i vinter! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Träningsparadiset Lost Villa Fanny Ahlfors
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X